Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Vleuten (1km)
Voreneng 34
3452 NN Utrecht
Mediator Utrecht (6km)
Oorsprongpark 7
3581 ET Utrecht

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Patricia van der Zande

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de communicatiebranche, heb ik een aantal jaren geleden besloten mijn hart te volgen en gekozen voor een carrière als mediator. Ik heb diverse opleidingen gevolgd en in 2018 mijn eigen praktijk geopend. Sindsdien begeleid ik gezinnen in onder meer Leidsche Rijn tijdens echtscheidingen.

Cliënten omschrijven mij regelmatig als iemand die recht door zee is, van aanpakken weet, gestructureerd en zorgvuldig te werk gaat en zich niet snel van de wijs laat brengen. Transparantie staat bij mij hoog in het vaandel en tijdens de mediationgesprekken doe ik alles met een doel. Voor mij als scheidingsmediator in Leidsche Rijn is het belangrijk dat mensen zich gehoord en gezien voelen. De mediation vindt plaats in een veilige sfeer en in een tempo dat bij de mensen past.

Uw echtscheiding in Leidsche Rijn goed geregeld

Tijdens de mediation komen altijd financiële en juridische aspecten van de echtscheiding aan bod. Ik informeer mijn cliënten altijd uitgebreid over de mogelijkheden op financieel en juridisch gebied en de consequenties van mogelijke keuzes. Desgewenst maak ik een alimentatieberekening of vermogensopstelling. Afspraken waar u allebei achter staat neem ik uiteindelijk in begrijpelijke taal op in een echtscheidingsconvenant.

Wat anderen over Patricia van der Zande zeggen

Daar zijn we trots op

Good mediation

Patricia was professional and walked us through the mediation process in a good way. Sometimes it felt like we where taking extra time but I do understand that this was to make sure the decisions we took were 100% correct. Only thing to point out is that I felt charges were a bit higher than expected e.g. when calculating time to set up the parenting plan or answer emails
Angelos Panagiotopoulos uit UTRECHT
10 december 2023

Prima mediator!

Patricia is een prettige persoon om als mediator te hebben. Ze snapt waar ze het over heeft, biedt ruimte voor emoties en let ook nadrukkelijk op het belang van de kinderen. Ze heeft het hele traject op professionele wijze begeleid.
G. Janssen uit Vleuten

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Patricia heeft ons zeer deskundig door het scheidingsproces geloodst.

Ik had vanaf het begin het gevoel dat het goed klikte. Wat ik erg waardeer is dat zij steeds checkte hoe ver wij waren, en ons het tempo liet bepalen. Haar deskundigheid was voor ons onontbeerlijk om dit tot een goed einde te brengen. Waarom een 9 en geen 10: In de laatste fase van het proces, waarin de puntjes op de i gezet moeten worden, was ze regelmatig zoveel aan het dubbel- en driedubbelchecken, dat ik bij sommige punten de indruk kreeg dat ze vergeten was dat we daar al een beslissing over genomen hadden.
Ruud uit Hilversum

Daarnaast kent het scheidingsproces emotionele kanten. Een echtscheiding betekent het einde van een vaak langdurige relatie en dat kan grote impact hebben op alle betrokkenen. Daar is tijdens de mediation dan ook voldoende aandacht voor. Wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, vind ik het belangrijk om daar uitgebreid bij stil te staan. Als coach van De Kinderen Scheiden Mee heb ik veel ervaring met kinderen in een echtscheiding.

Samen behandelen we diverse vragen en uitdagingen. Wat vindt u bijvoorbeeld zelf belangrijk en wat verwacht u in de toekomst van elkaar als ouders? Ook de kinderen zelf betrek ik graag bij dit proces. Samen kijken we wat u nodig heeft om als team te kunnen blijven functioneren voor de kinderen. Alle afspraken beschrijf ik uiteindelijk in een op maat gemaakt ouderschapsplan.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Heeft u de keuze gemaakt om te gaan scheiden en wilt solide afspraken maken op financieel, fiscaal en juridisch gebied? En wilt u als ouders nog samen door één deur kunnen? Wilt u samen zoeken naar oplossingen die voor iedereen acceptabel zijn en vindt u het belangrijk dat ook uw kinderen goed door deze heftige periode komen? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.