Stuur mij een bericht

  • Hidden


Eerst de emotie, dan het zakelijke

Ik begin altijd met een zorgvuldige intake. Ik wil jullie situatie goed kennen. Bij conflicten en lastige gesprekken komen veel emoties los die goed communiceren flink belemmeren. Het is daarom belangrijk om eerst daarmee aan de slag te gaan. Je krijgt bij mij volop gelegenheid om de emoties te uiten. Ik kan dan als neutrale derde de knelpunten er voor je uit halen. Pas daarna is het mogelijk om ons zakelijker te richten op het maken van goede oplossingsgerichte afspraken, zowel voor de korte als de lange termijn.

Samenwerking

Ik heb een achtergrond als leidinggevende en in HR functies in commerciële bedrijven aan het werk geweest. Ook ben ik meerdere jaren zelf ondernemer geweest. In die hoedanigheden heb ik de kennis en ervaring opgedaan die ik nu nog dagelijks gebruik als scheidingsmediator. De zakelijke kant, maar vooral ook de persoonlijke ontwikkeling van en de samenwerking tussen en met mensen heb ik altijd het meest boeiend gevonden.

Pak de kwestie aan!

In de scheidingsbegeleiding heb ik oog voor het verleden en alles wat er in het huwelijk gebeurd is. Tijdens de mediation is er vanzelfsprekend ruimte voor de gevoelens die daarbij horen. Tegelijk is het de kunst om die emoties niet in de weg te laten staan voor goede oplossingen. Open en eerlijke communicatie is daarom erg belangrijk. “Pak de kwestie aan!”, luidt mijn devies al sinds jaar en dag. Als het nodig is, ga ik voortvarend te werk, om je rihting een goede en tijdige oplossing te helpen.

Geen scheidsrechter

Ik ondersteun jullie door het gesprek te begeleiden, informatie te geven en de juiste vragen te stellen. Ik ben echter geen scheidsrechter of adviseur. Het is aan jullie zelf om oplossingen te vinden en afspraken te maken waar jullie allebei achter staan. Het vrijwillige en gezamenlijke karakter van mediation verhoogt de kans dat deze afspraken duurzaam stand houden.

Het mediationproces

Een mediation begint altijd met een kosteloze en vrijblijvende intake bij mij, een open kennismakingsgesprek. Alles mag daarin besproken worden. Kom gerust met alle vragen die er zijn. Mocht je twijfelen of mediation wel iets voor je is, neem dan ook rustig contact met mij op. Als je helemaal aan het begin van alles staat, en je misschien ook nog niet zeker weet of je wel mediation wilt gaan doen met elkaar, ben je van harte welkom voor een laagdrempelig kennismakingsgesprek.

Ik heet jullie in alle openheid en rust welkom voor zo’n kennismaking, waar geen kosten aan verbonden zijn en wat ook volledig vrijblijvend is. Gewoon eens vertellen wat je zoekt en nodig hebt, wat je voelt en denk, waar je tegenop ziet, wat er allemaal geregeld moet worden. Bij mij krijg je al snel rust en overzicht in jullie proces. En weet je wat je te doen staat samen. Ik geef jullie alle informatie die je nodig hebt om in alle rust de keuze voor mediation te maken. En of ik de mediator ben, waar het mee klikt.

Is het kennismakingsgeprek goed voor je gegaan, dan kun je aangeven dat je officieel de mediation bij mij wilt starten. Dat zou zelfs al aansluitend kunnen zijn. Dan komen we de Mediationovereenkomst overeen, waarin we vastleggen dat ik volgens de beroepsregels van het vak jullie zal begeleiden. Op basis daarvan kunnen we vervolgens subsidie gaan aanvragen voor je mediation, zodat de kosten ook mooi laag kunnen worden gehouden. Vervolgens gaan we vaststellen waarmee we van doen hebben rond je relatievorm, je alimentatie situatie en je vermogen. Welke documenten heb je allemaal precies nodig? Moet er een Ouderschapsplan komen? Een Echtscheidingsconvenant? Of zijn er geen kinderen, maar is er bij voorbeeld een eigen woning?

Als mediator help ik je te inventariseren wat er allemaal moet worden vastgelegd en breng ik overzicht aan. Ik attendeer je op wat er juridisch en fiscaal allemaal aan wetten zijn, waar je rekening mee moet houden. En als er in het proces te sterke emoties zijn om ermee door te gaan, geven die emoties alle voorrang. “Emoties komen van rechts”, is mijn overtuiging. Die kunnen niet genegeerd worden. Maar ik help jullie ook om de ‘zakelijke koers’ niet te verliezen, want er moet natuurlijk wel van alles geregeld worden ook. Sterker nog, het snel inzetten op het overzicht krijgen van je financiële situatie geeft vaak al heel veel emotionele rust. Je weet waar je aan toe bent en wat de keuzemogelijkheden zijn.

Het mediationproces is af zodra jullie alles hebben vastgelegd en ondertekend, zodat – in het geval je gehuwd was of een geregistreerd partnerschap had – de stukken overgedragen kunnen worden aan de advocaat die alles indient bij de rechtbank. Dan start de juridische fase van jullie scheidingsproces. De mediation is daarmee beëindigd.

Overigens mag je bij mij altijd na afloop nog weer aankloppen voor nazorg. Speelt er toch nog weer flinke miscommunicatie? Heb je behoefte aan nog een keer spreken over wat alles met je heeft gedaan en doet? Is er een wijziging in je situatie qua inkomen of woonlast of nieuwe partner? Voel je vrij om hierin opnieuw mij als mediator te raadplegen. Is het twee jaar geleden dat je bij me was? Dan kunnen we zelfs opnieuw subsidie aanvragen voor je.

Wat anderen over Jan Snijders zeggen

Daar zijn we trots op

komt goed professioneel en onafhankelijk over.

Vervelend nieuws horen van partner is heel lastig te accepteren, als je dit hoort van een derde die onafhankelijk is, werkt dit een stuk beter.
Hans uit DOESBURG
5 december 2023

Een kundige, meedenkende, aimabele, meelevend persoon.

Geduldig is het traject geschetst. Alle vervolgstappen, mogelijkheden en ook gevolgen werden benoemd. Wij kregen veel goed advies. De scheiding werd van beide (financiële) kanten belicht. Er werd goed rekening mee gehouden dat wij het samen en in harmonie wilden regelen.
Bert uit Nijkerk

Zeer nette sociale aardige man

Aardige sociale man
G.G.L. Van der Putten uit Oss

Duidelijke uitleg van wat er allemaal moet gebeuren om

Had hulp nodig bij een scheiding en in no-time was alles geregeld. Duidelijke uitleg en ik weet precies wat me te wachten staat in de toekomst
Janske uit Eindhoven

Prima, rustige man die met beide meedenkt.

Jan was flexibel kwa tijd, alles was snel geregeld, Een rustige man met de nodige ervaring.
Brenda uit Oosterhout

Goed

Duidelijkheid, netjes op tijd,goede begeleiding
Hanny uit Vught