Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Lily Dekker

Mediation is het vak waar mijn hart ligt. Het is veelzijdig werk, dat draait om gevoel, begrip en mensenkennis, maar ook om inhoudelijke kennis over bijvoorbeeld financiële en juridische zaken. Gedurende mijn loopbaan in het bedrijfsleven heb ik veel kennis over en ervaring met die aspecten opgedaan. Zo heb ik gewerkt als leidinggevende en juridisch adviseur en heb ik mij ontwikkeld als coach van medewerkers en collega’s. Naast mijn werk heb ik opleidingen in rechten en psychologie gedaan. Ook privé merk ik dat mensen mij vertrouwen en met hun problemen naar mij toekomen.

Al die ervaringen hebben eraan bijgedragen dat ik een aantal jaren geleden de stap naar het vak van mediator heb gezet. Ik heb diverse opleidingen gevolgd en mag mijzelf MfN RegisterMediator noemen. Sindsdien begeleid ik mensen in Hoorn die besloten hebben om te gaan scheiden.

Meer over Lily Dekker →

Een goed geregelde echtscheiding in Hoorn

Bij een echtscheiding komt er veel op u af. Allerlei vragen en onzekerheden over bijvoorbeeld de eigen woning, het vermogen en het pensioen steken de kop op. Tijdens de scheidingsmediation behandelen we die zaken stap voor stap. Per onderwerp informeer ik u over de wettelijke kaders. Tegelijk maak ik duidelijk dat u in veel gevallen van de officiële regels kunt afwijken, mits u het er samen over eens bent. In overleg is er meer mogelijk dan veel mensen denken.

Ik kan een vermogensverdeling en een alimentatieberekening maken, zodat u inzicht krijgt in uw toekomstige financiële situatie. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om een specialist om advies te vragen, in dat geval kan ik u in contact brengen met professionals in mijn netwerk. De afspraken die u samen maakt leg ik voor u vast in een duidelijk en prettig leesbaar echtscheidingsconvenant.

Wat anderen over Lily Dekker zeggen

Daar zijn we trots op

Duidelijk en snel

Lily weet waar ze het over heeft. Zeer vakbekwaam en een rustig persoon wat in een situatie als dit erg prettig is. Ze heeft een luisterend oor die de tijd voor ons nam. Ze heeft onafhankelijke oplossingen voor beide partijen. Zeker een aanrader!!
Jurgen uit Alphen aan den Rijn
10 december 2023

Goede hulp in lastige situaties

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Ik heb het hele proces als prettig ervaren

We zijn goed geholpen met het hele proces en zeer tevreden over de professionele begeleiding.
Danielle uit Woerden

Wát hebben we geboft met Lily!

Na 29 jaar huwelijk heeft Lily ons scheidingsproces verzorgt. Door haar professionele, persoonlijke en empathische aanpak is dit proces probleemloos doorlopen, met voor beide partijen een heel bevredigend resultaat. Onderweg was er steeds aandacht voor iedere partij en werd elke toezegging of afspraak met veel zorg voldaan. We hadden ons geen betere mediator kunnen bedenken! Lily, heel hartelijk bedankt!
Marjan en Piet uit Purmerend

Goed Geregeld

Lily neemt de tijd om alles goed te regelen en de wensen en behoeft goed in kaart te brengen van beide partijen. Bepaald het juiste tempo en werkt alles nauwkeurig en snel af. Alles gewoon goed geregeld!
Marc uit De RIJP

De beste mediator die ik mij kon wensen!

Lily is onwijs professioneel en gedreven. Ondanks de complexiteit van mijn scheiding wist zij telkens mijn partner aan tafel te houden en het proces draaiende te houden. Hierdoor hebben we alles binnen een kort termijn afgerond en zijn wij allebei erg tevreden met de uitkomst. Zij heeft oog voor beide partijen en biedt daarnaast de (emotionele) hulp die je op dat moment nodig hebt. Kalmte, rust en mensenkennis zijn haar sterkte punten. Hierdoor had ik het gevoel dat ik gezien werd. Ik had ons echt oprecht geen betere mediator kunnen wensen!
D.M. uit Alphen aan den Rijn

Emoties mogen er zijn

Natuurlijk draait een echtscheiding om meer dan alleen financiële en praktische zaken. Het is de afsluiting van een leven samen en de start van een toekomst zonder elkaar. Tijdens de mediation is er voldoende ruimte voor de emoties die daar bij horen. Wanneer dat nodig is neem ik samen met u een stap terug. Ik laat zien dat de onrust die u voelt gedurende het proces minder zal worden. Daardoor ontstaat ruimte om adem te halen en samen weer op zoek te gaan naar creatieve oplossingen. Als scheidingsmediator in Hoorn vind ik het fijn om te zien wanneer mensen op die manier weer in hun kracht komen.

Kinderen bij echtscheiding in Hoorn

Heeft u kinderen dan zijn zij voor mij een belangrijk gespreksonderwerp tijdens de mediation. De vraag hoe het straks verder moet met kinderen, is voor veel ouders tijdens het echtscheidingsproces de belangrijkste kwestie. Ik denk met u mee over de manier waarop u het ouderschap in de toekomst samen wilt invullen. Streeft u bijvoorbeeld naar een vorm van co-ouderschap of kiest u voor een ‘klassieke’ omgangsregeling? Ook help ik u om de kinderen te helpen met de nieuwe situatie om te gaan. De afspraken leggen we vast in een ouderschapsplan.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Bent u verwikkeld in een echtscheiding en op zoek naar ademruimte? Wilt u afspraken maken waar u allebei achter staat? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.