Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Anouk van der Jagt

Zowel in mijn persoonlijke als werkzame leven is het zoeken naar en leggen van verbinding de rode draad. Na jarenlang in diverse functies bij de publieke omroep en een non-profitorganisatie voor jongeren te hebben gewerkt, heb ik besloten een nieuwe richting in te slaan en mediator te worden. Daarvoor heb ik verschillende trajecten gevolgd en sinds 2016 mag ik mijzelf gespecialiseerd familiemediator noemen.

Als mediator sta ik tussen cliënten in. Gelijkwaardigheid is voor mij het basisprincipe. Van cliënten hoor ik regelmatig dat ik een goede luisteraar ben en over een prettige nieuwsgierigheid beschik. Ik geloof dat mensen het vermogen hebben om zelf hun problemen op te lossen, maar ik snap het ook wanneer dat tijdelijk even niet lukt. Tijdens een scheiding kan dat natuurlijk het geval zijn. Als scheidingsmediator in Landsmeer zie ik het als mijn rol om cliënten in die kwetsbare en onzekere periode vertrouwen en veiligheid te bieden. Dat hebben de meeste mensen nodig om hun verhaal te kunnen doen en met elkaar tot overeenstemming te komen. Ik help mensen om weer grip te krijgen op hun leven, zodat ze na een moeilijke fase weer verder kunnen richting de toekomst.

Uw echtscheiding in Landsmeer goed geregeld

Ik ben gespecialiseerd familiemediator, geen jurist, fiscalist of financieel specialist. Wel beschik ik over voldoende basiskennis om cliënten te informeren over alle juridische, fiscale en/of financiële gevolgen van de echtscheiding. Zo kan ik – volgens algemeen geldende normen – de kinder- en partneralimentatie voor u berekenen en u vertellen over de (on)mogelijkheden met betrekking tot de woning.

Wat anderen over Anouk van der Jagt zeggen

Daar zijn we trots op

Overzichtelijk en de scheiding makkelijk en snel geregeld

Mediation met mijn ex bij deze mediator mag als prettig worden ervaren snel en in omgang prettig geregeld. Nu maanden later kijk ik terug en ben ik blij dat wij voor Anouk hebben gekozen.
Kevin Nugter uit Zaandam
10 december 2023

Ontzettend fijn!

Anouk kan ik iedereen aanbevelen. Een echte mediator, fijne persoon en denkt echt mee in belang van alle partijen.
Johnny Abdoel uit ZAANDAM

Goed

Leuke vrouw duidelijk en correct werden we door het proces heen geleid
Shirley uit Zaandam

Op een ontspannen manier spannende dingen bespreken

Het was prettig om met Anouk samen te werken. Zij heeft een rustige en open houding en voelde het goed aan als één van de partijen ergens moeite mee had. Ze was duidelijk in haar communicatie en kwam ook met ideeën en voorbeelden waar wij wat aan hadden.
Yvonne uit Assendelft

Vakkundig en professioneel behandeld en geholpen

Ben zeer tevreden over Anouk. Leuk en professioneel geholpen. Goed met zaken uitzoeken en behandelen. We gingen met opgeheven hoofd de deur uit. Bedankt, Anouk!
Richard uit Zaandam

Goede begeleiding.

Mijn ex en ik hadden al het een en ander samen overlegt. En hier werden we goed in begeleid om dit goed en netjes op papier te krijgen. Met aanvullende tips en informatie.
Tamara uit Zaandam

Ook zorg ik dat ik op de hoogte blijf van actuele ontwikkelingen in het personen- en familierecht. Mocht er desondanks een vraagstuk zijn dat meer specialistische kennis vereist, dan kan ik u doorverwijzen naar de juiste persoon. In mijn netwerk heb ik diverse specialisten op bijvoorbeeld juridisch en financieel gebied.

Kinderen bij echtscheiding in Landsmeer 

Wanneer er kinderen bij een echtscheiding betrokken zijn, ben ik als mediator nadrukkelijk partijdig. Ik ben namelijk altijd vóór de kinderen en dat maak ik ook meteen aan de ouders duidelijk. Ik vind het belangrijk dat ouders stilstaan bij de gevolgen van hun scheiding voor de kinderen en daar, als het even kan, met elkaar duidelijke afspraken over maken. Hoewel er geen kind op de scheiding van zijn of haar ouders zit te wachten, is het namelijk wel goed mogelijk om de schade voor hen te beperken. Als ouders in staat zijn om het welzijn van hun kinderen écht op de eerste plaats te zetten, is de impact van de scheiding meestal goed op te vangen. Ouders die dat kunnen, bewijzen hun kinderen en zichzelf daarmee een enorme dienst. De verantwoordelijkheid voor een volwassen opstelling ten opzichte van de kinderen leg ik nadrukkelijk bij de ouders neer.  

Kennismakingsgesprek met scheidingsmediator Anouk van der Jagt 

Bij mediation draait het niet om gelijk of ongelijk, winnen of verliezen. Mediation bij scheiding in Landsmeer biedt juist kansen om een huwelijk zorgvuldig af te sluiten en – wanneer er kinderen zijn – de relatie als ‘partners in ouderschap’ goed vorm te geven. Wilt u dat ook en kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.