Stuur mij een bericht

  • Hidden


Van conservatorium naar mediation

Na mijn conservatoriumstudie (fluit) heb ik gekozen voor het bedrijfsleven. Ik heb onder andere als leidinggevende en juridisch adviseur gewerkt. Ik heb mij ontwikkeld als coach van medewerkers en collega’s. Naast mijn werk heb ik rechten en psychologie gestudeerd. Gedurende mijn loopbaan in het bedrijfsleven heb ik veel kennis over en ervaring met alles wat verbonden is met gevoel, begrip en mensenkennis; maar ook met financiële en juridische zaken. Al die ervaringen hebben eraan bijgedragen dat ik een aantal jaren geleden de stap naar mediation heb gemaakt, een veelzijdig soort werk waar al die aspecten in samenkomen.

Ervaring van Lily

Jaren ervaring: 9 jaar ervaring in het vak als mediator
Schatting van aantal gewerkte cases: 200 cases
Relevante opleidingen: Basis opleiding mediation, opleiding familiemediaition, opleiding RES
Relevante cursussen: Verbindende communicatie
Relevante certificaten: Scheiden en ondernemers, Fiscale aspecten van (echt)scheiding, pensioenafwikkeling en scheiding, Extra ontwikkelingstaken Kind en Scheiding
Expertise / specialisatie: Als MfN familiemediator en RES, erkend scheidingsadviseur. Mijn expertise is het begeleiden van mensen bij de gevolgen van de echtscheiding, zowel juridisch, als financieel/fiscaal. Ook kan ik mensen helpen bij de transitie van (ex)-partners naar ouders en/of naar het vinden van het eigen pad.

Emoties tot rust brengen

Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dat emotie enorm bepalend is voor het goede gesprek dat je met elkaar te voeren hebt. In een scheiding zijn er veel financiële en juridische onderwerpen die besproken moeten worden en waar (vaak) ingrijpende keuzes in moeten worden gemaakt; maar als de emotie nog hoog zit, is er vaak weinig ruimte om de informatie te kunnen verwerken. Door stil te staan bij de emoties die zich – of je dat nu wilt of niet – aandienen, ontstaat die ruimte om in rust erover te spreken, waardoor afspraken kunnen worden gemaakt die werken.

Stapjes terug

Het afsluiten van een huwelijk of relatie is de afsluiting van een heel leven samen en de start van een toekomst zonder elkaar. Wanneer het nodig is, neem ik samen met je een stapje terug. Ik laat zien dat de onrust die je voelt tijdens het mediationproces gaandeweg minder zal worden, omdat je overzicht en grip terugkrijgt.

Eigen keuzes

Wat voor mij belangrijk is, is dat je zelf heel veel invloed hebt op je keuzes. Natuurlijk zijn er de wettelijke kaders, en daar informeer ik je ook over. Allerlei onzekerheden over de eigen woning, onderneming, het vermogen of pensioen kunnen de kop op steken. Maar ik behandel ze met je stap voor stap. Per onderwerp informeer ik je over de wettelijke kaders. Tegelijk maak ik duidelijk dat je in veel gevallen van de officiële regels mag afwijken, als je het er samen maar over eens bent en helder hebt welk consequenties daaraan verbonden zijn. In gezamenlijk, creatief overleg is er veel meer mogelijk dan veel mensen denken.

Het mediationproces

Een mediation begint altijd met een kosteloze en vrijblijvende intake bij mij, een open kennismakingsgesprek. Alles mag daarin besproken worden. Kom gerust met alle vragen die er zijn. Mocht je twijfelen of mediation wel iets voor je is, neem dan ook rustig contact met mij op. Als je helemaal aan het begin van alles staat, en je misschien ook nog niet zeker weet of je wel mediation wilt gaan doen met elkaar, ben je van harte welkom voor een laagdrempelig kennismakingsgesprek.

Ik heet jullie in alle openheid en rust welkom voor zo’n kennismaking, waar geen kosten aan verbonden zijn en wat ook volledig vrijblijvend is. Gewoon eens vertellen wat je zoekt en nodig hebt, wat je voelt en denk, waar je tegenop ziet, wat er allemaal geregeld moet worden. Bij mij krijg je al snel rust en overzicht in jullie proces. En weet je wat je te doen staat samen. Ik geef jullie alle informatie die je nodig hebt om in alle rust de keuze voor mediation te maken. En of ik de mediator ben, waar het mee klikt.

Is het kennismakingsgeprek goed voor je gegaan, dan kun je aangeven dat je officieel de mediation bij mij wilt starten. Dan komen we de Mediationovereenkomst overeen, waarin we vastleggen dat ik volgens de beroepsregels van het vak jullie zal begeleiden. Op basis daarvan kunnen we vervolgens subsidie gaan aanvragen voor je mediation, zodat de kosten ook mooi laag kunnen worden gehouden. Vervolgens gaan we vaststellen waarmee we van doen hebben rond je relatievorm, je alimentatie situatie en je vermogen. Welke documenten heb je allemaal precies nodig? Moet er een Ouderschapsplan komen? Een Echtscheidingsconvenant? Of zijn er geen kinderen, maar is er bij voorbeeld een eigen woning?

Als mediator help ik je te inventariseren wat er allemaal moet worden vastgelegd en breng ik overzicht aan. Ik attendeer je op wat er juridisch en fiscaal allemaal aan wetten zijn, waar je rekening mee moet houden. En als er in het proces te sterke emoties zijn om ermee door te gaan, geven die emoties alle voorrang. “Emoties komen van rechts”, is mijn overtuiging. Die kunnen niet genegeerd worden. Maar ik help jullie ook om de ‘zakelijke koers’ niet te verliezen, want er moet natuurlijk wel van alles geregeld worden ook.

Het mediationproces is af zodra jullie alles hebben vastgelegd en ondertekend, zodat – in het geval je gehuwd was of een geregistreerd partnerschap had – de stukken overgedragen kunnen worden aan de advocaat die alles indient bij de rechtbank. Dan start de juridische fase van jullie scheidingsproces. De mediation is daarmee beëindigd.

Overigens mag je bij mij altijd na afloop nog weer aankloppen voor nazorg. Speelt er toch nog weer flinke miscommunicatie? Heb je behoefte aan nog een keer spreken over wat alles met je heeft gedaan en doet? Is er een wijziging in je situatie qua inkomen of woonlast of nieuwe partner? Voel je vrij om hierin opnieuw mij als mediator te raadplegen. Is het twee jaar geleden dat je bij me was? Dan kunnen we zelfs opnieuw subsidie aanvragen voor je.

Wat anderen over Lily Dekker zeggen

Daar zijn we trots op

Duidelijk en snel

Lily weet waar ze het over heeft. Zeer vakbekwaam en een rustig persoon wat in een situatie als dit erg prettig is. Ze heeft een luisterend oor die de tijd voor ons nam. Ze heeft onafhankelijke oplossingen voor beide partijen. Zeker een aanrader!!
Jurgen uit Alphen aan den Rijn
5 december 2023

Goede hulp in lastige situaties

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Ik heb het hele proces als prettig ervaren

We zijn goed geholpen met het hele proces en zeer tevreden over de professionele begeleiding.
Danielle uit Woerden

Wát hebben we geboft met Lily!

Na 29 jaar huwelijk heeft Lily ons scheidingsproces verzorgt. Door haar professionele, persoonlijke en empathische aanpak is dit proces probleemloos doorlopen, met voor beide partijen een heel bevredigend resultaat. Onderweg was er steeds aandacht voor iedere partij en werd elke toezegging of afspraak met veel zorg voldaan. We hadden ons geen betere mediator kunnen bedenken! Lily, heel hartelijk bedankt!
Marjan en Piet uit Purmerend

Goed Geregeld

Lily neemt de tijd om alles goed te regelen en de wensen en behoeft goed in kaart te brengen van beide partijen. Bepaald het juiste tempo en werkt alles nauwkeurig en snel af. Alles gewoon goed geregeld!
Marc uit De RIJP

De beste mediator die ik mij kon wensen!

Lily is onwijs professioneel en gedreven. Ondanks de complexiteit van mijn scheiding wist zij telkens mijn partner aan tafel te houden en het proces draaiende te houden. Hierdoor hebben we alles binnen een kort termijn afgerond en zijn wij allebei erg tevreden met de uitkomst. Zij heeft oog voor beide partijen en biedt daarnaast de (emotionele) hulp die je op dat moment nodig hebt. Kalmte, rust en mensenkennis zijn haar sterkte punten. Hierdoor had ik het gevoel dat ik gezien werd. Ik had ons echt oprecht geen betere mediator kunnen wensen!
D.M. uit Alphen aan den Rijn