Stuur mij een bericht

  • Hidden


Conflictcommunicatie

Als mediator heb ik veel ervaring met het begeleiden van mensen in hun scheiding. Zeker als je ook nog eens samen ouders bent, is het van het grootste belang dat jullie kinderen zo weinig woning last hoeven te dragen van jullie moeilijke periode samen. Je bent dan wel een heel moeilijke klus aan het doen: afstand nemen van elkaar als liefdespartners, maar toenadering moeten zoeken rond de nieuwe invulling van jullie ouderschap. Meer dan ooit komt het erop aan dat je een sterk team bent dat elkaar ondersteunt in het zelfstandig handen en voeten geven aan het ouderschap, in twee verschillende huizen, in twee verschillende situaties. Ik begrijp hoe ingewikkeld dat is en denk ik graag hardop met jullie mee.

Er zijn jullie zoveel mensen voorgegaan. Dat maakt dat ik kan putten uit vele voorbeelden uit de praktijk. Ik ga jullie niet vertellen wat het beste is om te doen voor jullie kinderen, dat weten jullie als ouders zelf als geen ander. Wel schets ik scenario’s en vertel ik wat anderen in jullie situatie zoal hebben gekozen. Dat brengt jullie op ideeën en helpt jullie om je eigen Ouderschapsplan op te stellen en jullie eigen Echtscheidingsconvenant.

Zowel menselijk als juridisch/financieel help ik jullie verder. De procesafhandeling bij de rechtbank begeleid ik, als dat aan de orde is. Ik maak met jullie informatie een alimentatieberekening en een vermogensopstelling en vermogenstoedeling. Zodat jullie verder kunnen. Ik ben enthousiast, deskundig, heb creatieve ideeën en concrete oplossingen. Ik denk altijd in mogelijkheden, waardoor je weer perspectief krijgt.

Mediationproces

Een mediation begint altijd met een kosteloze en vrijblijvende intake bij mij, een open kennismakingsgesprek. Alles mag daarin besproken worden. Kom gerust met alle vragen die er zijn. Mocht je twijfelen of mediation wel iets voor je is, neem dan ook rustig contact met mij op. Als je helemaal aan het begin van alles staat, en je misschien ook nog niet zeker weet of je wel mediation wilt gaan doen met elkaar, ben je van harte welkom voor een laagdrempelig kennismakingsgesprek.

Ik heet jullie in alle openheid en rust welkom voor zo’n kennismaking, waar geen kosten aan verbonden zijn en wat ook volledig vrijblijvend is. Gewoon eens vertellen wat je zoekt en nodig hebt, wat je voelt en denk, waar je tegenop ziet, wat er allemaal geregeld moet worden. Bij mij krijg je al snel rust en overzicht in jullie proces. En weet je wat je te doen staat samen. Ik geef jullie alle informatie die je nodig hebt om in alle rust de keuze voor mediation te maken. En of ik de mediator ben, waar het mee klikt.

Is het kennismakingsgeprek goed voor je gegaan, dan kun je aangeven dat je officieel de mediation bij mij wilt starten. Dan komen we de Mediationovereenkomst overeen, waarin we vastleggen dat ik volgens de beroepsregels van het vak jullie zal begeleiden. Op basis daarvan kunnen we vervolgens subsidie gaan aanvragen voor je mediation, zodat de kosten ook mooi laag kunnen worden gehouden. Vervolgens gaan we vaststellen waarmee we van doen hebben rond je relatievorm, je alimentatie situatie en je vermogen. Welke documenten heb je allemaal precies nodig? Moet er een Ouderschapsplan komen? Een Echtscheidingsconvenant? Of zijn er geen kinderen, maar is er bij voorbeeld een eigen woning?

Als mediator help ik je te inventariseren wat er allemaal moet worden vastgelegd en breng ik overzicht aan. Ik attendeer je op wat er juridisch en fiscaal allemaal aan wetten zijn, waar je rekening mee moet houden. En als er in het proces te sterke emoties zijn om ermee door te gaan, geven die emoties alle voorrang. “Emoties komen van rechts”, is mijn overtuiging. Die kunnen niet genegeerd worden. Maar ik help jullie ook om de ‘zakelijke koers’ niet te verliezen, want er moet natuurlijk wel van alles geregeld worden ook.

Het mediationproces is af zodra jullie alles hebben vastgelegd en ondertekend, zodat – in het geval je gehuwd was of een geregistreerd partnerschap had – de stukken overgedragen kunnen worden aan de advocaat die alles indient bij de rechtbank. Dan start de juridische fase van jullie scheidingsproces. De mediation is daarmee beëindigd.

Overigens mag je bij mij altijd na afloop nog weer aankloppen voor nazorg. Speelt er toch nog weer flinke miscommunicatie? Heb je behoefte aan nog een keer spreken over wat alles met je heeft gedaan en doet? Is er een wijziging in je situatie qua inkomen of woonlast of nieuwe partner? Voel je vrij om hierin opnieuw mij als mediator te raadplegen. Is het twee jaar geleden dat je bij me was? Dan kunnen we zelfs opnieuw subsidie aanvragen voor je.

Wat anderen over Peter Wesche zeggen

Daar zijn we trots op

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
5 december 2023

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!
Charissa uit Deventer
5 december 2023