Mijn naam is Petra. Fijn dat je even op mijn pagina hier rondkijkt. Hoewel de reden niet fijn is natuurlijk. Je bent niet voor niets op deze scheidingssite aan het rondkijken. Je bent je aan het oriënteren op een scheiding of hebt daar samen al toe besloten. En je denkt na of mediation je daarbij zou kunnen helpen. Welkom om dat met mij eens te bespreken.
Mediation is het vak waar mijn hart ligt. Voorkom dat ruzie vechten wordt, dat is een van mijn basisuitgangspunten. Ruzie aan het eind van een relatie is erg naar. Je moet veel regelen samen, voor elkaar, voor je kinderen als je die hebt samen. En met ruzie is het lastig afspraken maken. Door ruzie mis je ook een deel van elkaars leven omdat het is doorgebracht met lelijke woorden. Woorden die je wellicht helemaal niet zo meende. Ben je moe van de ruzie? Wil je een streep eronder zetten en verder gaan op een meer constructieve manier? Dan is mediation echt wat voor jullie.
Hoe mooi zou het zijn om als ouders van je kinderen naast elkaar op de eerste rij te zitten bij de achtste-groep musical? Dat jullie gewoon vriendelijk met elkaar blijven omgaan is het toch het mooiste geschenk wat je je kinderen kunt geven? Als onafhankelijke gespreksbegeleider help ik jullie de onenigheid bij te leggen. Voor het eerst in lange tijd, voeren jullie bij mij misschien een goed gesprek. Zonder verwijten of welles-nietes. Uitpraten en doorgaan. Ik ondersteun je daar graag bij!
Er valt nog zoveel meer te vertellen over mediation. Wil je meer weten over hoe mediation bij mij werkt? Van harte welkom om een kennismaking in te plannen.
Ik ben geboren onder de rook van Rotterdam. Via een studenten uitwisselingsprogramma kreeg ik de kans om mijn middelbare school af te maken in Amerika, op een Amerikaanse High School. Dit leerde mij vooral dat je de werkelijkheid ook vanuit een heel andere invalshoek, vanuit een heel andere cultuur kunt bekijken.
Terug in Nederland volgde ik een HBO-studie Personeelszaken. In mijn werkzame leven, met diverse loopbanen, merkte ik al snel dat ik vaak bij het beslechten van conflicten of het voorkomen van dreigende conflicten betrokken werd.
In Amerika had ik gehoord van het fenomeen ‘mediation’. Toen dat in Nederland ook een snelgroeiende activiteit bleek te zijn, besloot ik mij in die richting nader te laten omscholen.
Behalve in functies in het bedrijfsleven was ik ook in het onderwijs actief, als zorgcoördinator. Zowel in het regulier als het buitengewoon onderwijs. In die functie kreeg ik vaak te maken met complexe situaties. Ik kon ze telkens terugbrengen tot voor alle betrokkenen begrijpelijke en overzichtelijke kwesties. Dat is nog steeds mijn ‘handelsmerk’ eigenlijk. Ik maak zaken inzichtelijk en begrijpelijk. Dat is ook wat ik in mijn scheidingsmediations goed kan.
Mijn specialisatie bestaat uit extra aandacht voor multiculturele of interculturele aspecten aan een mediation. Verder heb ik veel affiniteit met autisme en zaken die hiermee samenhangen in de communicatie en in het nog sterker structureren van een mediationproces. Functioneer jij of je partner in het autisme-spectrum dan ben je extra welkom bij mij aan tafel. We hanteren overzichtelijk en duidelijk taalgebruik en laten niets aan het (onvoorspelbare) toeval over.
Een mediation begint altijd met een kosteloze en vrijblijvende intake bij mij, een open kennismakingsgesprek. Alles mag daarin besproken worden. Kom gerust met alle vragen die er zijn. Mocht je twijfelen of mediation wel iets voor je is, neem dan ook rustig contact met mij op. Als je helemaal aan het begin van alles staat, en je misschien ook nog niet zeker weet of je wel mediation wilt gaan doen met elkaar, ben je van harte welkom voor een laagdrempelig kennismakingsgesprek.
Ik heet jullie in alle openheid en rust welkom voor zo’n kennismaking, waar geen kosten aan verbonden zijn en wat ook volledig vrijblijvend is. Gewoon eens vertellen wat je zoekt en nodig hebt, wat je voelt en denk, waar je tegenop ziet, wat er allemaal geregeld moet worden. Bij mij krijg je al snel rust en overzicht in jullie proces. En weet je wat je te doen staat samen. Ik geef jullie alle informatie die je nodig hebt om in alle rust de keuze voor mediation te maken. En of ik de mediator ben, waar het mee klikt.
Is het kennismakingsgeprek goed voor je gegaan, dan kun je aangeven dat je officieel de mediation bij mij wilt starten. Dan komen we de Mediationovereenkomst overeen, waarin we vastleggen dat ik volgens de beroepsregels van het vak jullie zal begeleiden. Op basis daarvan kunnen we vervolgens subsidie gaan aanvragen voor je mediation, zodat de kosten ook mooi laag kunnen worden gehouden. Vervolgens gaan we vaststellen waarmee we van doen hebben rond je relatievorm, je alimentatie situatie en je vermogen. Welke documenten heb je allemaal precies nodig? Moet er een Ouderschapsplan komen? Een Echtscheidingsconvenant? Of zijn er geen kinderen, maar is er bij voorbeeld een eigen woning?
Als mediator help ik je te inventariseren wat er allemaal moet worden vastgelegd en breng ik overzicht aan. Ik attendeer je op wat er juridisch en fiscaal allemaal aan wetten zijn, waar je rekening mee moet houden. En als er in het proces te sterke emoties zijn om ermee door te gaan, geven die emoties alle voorrang. “Emoties komen van rechts”, is mijn overtuiging. Die kunnen niet genegeerd worden. Maar ik help jullie ook om de ‘zakelijke koers’ niet te verliezen, want er moet natuurlijk wel van alles geregeld worden ook.
Het mediationproces is af zodra jullie alles hebben vastgelegd en ondertekend, zodat – in het geval je gehuwd was of een geregistreerd partnerschap had – de stukken overgedragen kunnen worden aan de advocaat die alles indient bij de rechtbank. Dan start de juridische fase van jullie scheidingsproces. De mediation is daarmee beëindigd.
Overigens mag je bij mij altijd na afloop nog weer aankloppen voor nazorg. Speelt er toch nog weer flinke miscommunicatie? Heb je behoefte aan nog een keer spreken over wat alles met je heeft gedaan en doet? Is er een wijziging in je situatie qua inkomen of woonlast of nieuwe partner? Voel je vrij om hierin opnieuw mij als mediator te raadplegen. Is het twee jaar geleden dat je bij me was? Dan kunnen we zelfs opnieuw subsidie aanvragen voor je.