Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Wateringen (11km)
Plein 2
2291 CC Wateringen
Mediator Rotterdam (15km)
Wijnhaven 36
3011 WS Rotterdam

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Richard Gregoire

Dat een echtscheiding een moeilijk en ingrijpend proces is, heb ik persoonlijk ondervonden tijdens mijn eigen scheiding. Tegelijk heb ik ook gemerkt dat het mogelijk is om er sterker uit te komen. Die ervaringen helpen mij tijdens mijn werk als scheidingsmediator in Maassluis. Ik weet welke gevoelens er kunnen spelen en kan mij verplaatsen in mijn cliënten.

Naast mijn eigen echtscheiding speelde ook een andere factor jaren geleden mee in mijn beslissing om scheidingsmediator te worden. Meer dan 25 jaar had ik als hypotheek- en pensioenadviseur in de financiële dienstverlening gewerkt. Gaandeweg kreeg echter de behoefte aan het sociale aspect de overhand. Ik wilde graag meer met mensen en het leggen van verbindingen bezig zijn.

Ik heb daarom mijn eigen praktijk geopend en diverse opleidingen en cursussen op het gebied van (scheidings)mediation gevolgd. Zo mag ik mijzelf onder meer MfN-geaccrediteerd familiemediator en RvR-geregistreerd High Trust mediator noemen. Dat laatste houdt in dat ik door de Raad voor Rechtsbijstand erkend ben, waardoor subsidie mogelijk is.

Financiële en juridische kennis bij echtscheiding

Vanzelfsprekend gebruik ik mijn kennis over en ervaring met financiële dienstverlening dagelijks tijdens mijn werk als scheidingsmediator in Maassluis. Ik ondersteun mijn cliënten bij alle financiële, fiscale en juridische kwesties die bij een echtscheiding horen.

Wat anderen over Richard Gregoire zeggen

Daar zijn we trots op

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag
10 december 2023

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Structuur en duidelijkheid in roerige tijden

Richard schept structuur en duidelijkheid met zijn nauwkeurige en voortvarende optreden. Zodoende konden wij goede afspraken maken over zaken die geregeld moesten worden. Daarnaast een prettig en toegankelijk persoon.
Peter uit ‘s-Gravenhage

Een betrokken, sympathieke en efficiënte werkwijze.

De gesprekken zijn duidelijk genoeg geweest. Na ontvangst van de documenten vanuit ex-partner en mij werd er snel gehandeld. Zowel telefonisch als per mail werd er ook snelle reacties ontvangen. Fijn dat zo een bedrijf doet wat er wordt gezegd.
Veronique Soekandar uit Capelle aan den IJssel

Mediation volgens het boekje

Richard is een mediator zoals het hoort. Professioneel, deskundig en betrokken, zonder ook maar op enig moment partij te kiezen. Vervalt niet in nodeloze details, laat de scheidende lieden veel keus en vrijheid, maar houdt tegelijkertijd heel goed de touwtjes in handen. Hierdoor is (in mijn geval) alles zeer snel en goed verlopen. Van een dergelijke aanpak kunnen veel advocaten nog wat leren.
Mart uit Voorburg

Ik inventariseer de stand van zaken rondom bijvoorbeeld huis en hypotheek, vermogen en schulden, pensioenen en lijfrentes. Aan de hand daarvan gaan we aan de slag om keuzes te maken over zaken als alimentatie en de verdeling van het vermogen en de goederen. Ook kan ik mijn cliënten inzicht geven in hun toekomstige financiële situatie. Dat laatste zorgt regelmatig voor rust en zekerheid. Tenslotte zorg ik ervoor dat de gemaakte afspraken allemaal netjes op papier komen.

Kinderen bij echtscheiding in Maassluis

Wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, dan geef ik de ouders graag advies over hoe ze de impact van de scheiding voor hen zo beperkt mogelijk kunnen houden. Zo is het altijd goed om de boodschap samen over te brengen. Belangrijk is hoe dan ook dat de ouders een manier vinden om datgene wat hen verdeelt, niet tot last van de kinderen te maken.

 Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wanneer mensen uit elkaar gaan, dan ben ik van mening dat mediation in ieder geval geprobeerd moet zijn. Samen in goed overleg afspraken maken over de toekomst, dat zou toch iedereen moeten willen? Bent u het daar mee eens en mag ik u helpen met mediation bij scheiding in Maassluis? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.