Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Alphen aan den Rijn
Europalaan
2408 BG Alphen aan den Rijn
Mediator Gouda (13km)
Oosthaven 12
2801 PB Gouda
Mediator Woerden (17km)
Pompmolenlaan 26
3447 GK Woerden

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Kennis over conflictoplossing

Ik beschik over een rustige uitstraling en mensen voelen zich bij mij vaak snel op hun gemak. Ik vind niet zo gauw iets vreemd en ik wil altijd graag weten wat mensen beweegt. Dat wist ik al lang voordat ik besloot om mediator te worden. In meerdere functies was ik vaak al de persoon die ingezet werd op het moment dat er klachten waren van een klant of strubbelingen tussen collega’s onderling. Waar ik destijds nog voornamelijk op gevoel handelde, beschik ik nu als mediator in Alphen aan den Rijn vanzelfsprekend ook over de benodigde kennis over conflictoplossing.

Ruimte voor emoties bij scheiding in Alpen aan den Rijn

Mediation in Alphen aan den Rijn begint vaak met het weer op gang brengen van de communicatie tussen cliënten. Die is vaak al langere tijd niet goed. Soms zetten mensen hun stoelen tijdens het eerste gesprek nog wat verder uit elkaar. Voor een succesvolle mediation is het noodzakelijk dat jullie weer in gesprek raken en daarom is het belangrijk om in te gaan op de achtergronden van jullie scheiding. Jullie krijgen allebei de kans om je eigen kant van het verhaal te vertellen en daarbij probeer ik ervoor te zorgen dat de ander ook écht luistert. Gehoord en (weer) gerespecteerd worden is vaak een belangrijke stap. Dat er daarbij emoties vrijkomen is helemaal niet raar, daar is alle ruimte voor.

Wat anderen over Mediator Alphen aan den Rijn zeggen

Daar zijn we trots op

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
10 december 2023

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk
10 december 2023

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar

Fijn

Ivette is een fijn persoon om als mediator te hebben. Ze is onpartijdig, legt duidelijk en goed uit. Zeker een aanrader wanneer je een mediator nodig hebt.
Wendy uit Sleen

Transparante communicatie

Deskundig en transparant heeft Gabrielle ons door het mediationtraject geholpen, waar mijn ex-partner en ik zeer blij mee zijn.
Fatima uit Naarden

Financiële en praktische zaken goed geregeld

Als de communicatie weer voldoende hersteld is, gaan we aan de slag met alle financiële, juridische, fiscale en praktische aspecten van de scheiding. Jullie gaan samen in gesprek om afspraken te maken en daarbij ondersteun ik onder meer door informatie te geven. Als mediator in Alphen aan den Rijn neem ik geen standpunt in en ik geef ook geen advies. De kracht van mediation is dat jullie zelf de regie houden en afspraken maken waar jullie allebei achter staan. Aan de hand daarvan stel ik voor jullie het echtscheidingsconvenant op.

Kinderen bij scheiding in Alphen aan den Rijn

Een goede verstandhouding ná de scheiding is extra belangrijk wanneer jullie samen kinderen hebben. Tijdens de mediation is er dan ook veel aandacht voor het in stand houden van jullie band als ouders. Samen maken jullie afspraken over onder meer de zorg voor de kinderen en de verdeling van de kosten. Onder meer door vragen te stellen zie ik erop toe dat die afspraken praktisch goed uitvoerbaar zijn en draagvlak hebben onder alle betrokkenen. Ik stel voor jullie het ouderschapsplan op.

Afspraak met Margriet de Greef

Bij het begin van de mediation in Alphen aan den Rijn zit de spanning bij cliënten vaak hoog. Toch lukt het vrijwel altijd om de sfeer al snel te verbeteren. Willen jullie meer weten over mediation en mijn aanpak? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator Alphen aan den Rijn voor een kosteloos en vrijblijvend eerste gesprek.