Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Diane van Heeswijk, een ervaren scheidingsmediator in Berkel-Enschot

Doordat ik sinds 2009 mediator ben, heb ik inmiddels flink wat ervaring met echtscheidingen. Ik heb bovendien de nodige certificeringen, zoals MfN geaccrediteerd familiemediator, MfN geaccrediteerd registermediator, RvR geregistreerd en RvR geregistreerd High Trust. Hierdoor ben ik de aangewezen mediator in Berkel-Enschot om jullie bij te staan tijdens een scheiding. 

Kwaliteit staat bij mijn mediation in Berkel-Enschot voorop. Om jullie zo goed mogelijk te kunnen begeleiding, blijf ik mijzelf continu bijscholen. Naast bijscholingscursussen heb ik de afgelopen jaren de nodige opleidingen gevolgd. Zo heb ik de opleiding tot Register Financieel Echtscheidingsadviseur, een mediationopleiding met ‘familiemediation’ als specialisatie, een opleiding geweldloze communicatie en een coachingopleiding afgerond. Dit helpt mij om op de hoogte te blijven van de actualiteiten op juridisch en fiscaal vlak.

Meer dan alleen praktische zaken

Gaan jullie scheiden in Berkel-Enschot? Dan moeten er allerlei praktische zaken geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het verdelen van spullen en vermogen. Dit is vaak een stuk lastiger dan mensen op voorhand denken. Reden hiervoor is dat emoties een rol spelen. Als scheidingsmediator in Berkel-Enschot houd ik hier rekening mee. Ik zorg dat beide partijen het gesprek (weer) aangaan, zodat er goede afspraken gemaakt worden.

Door mijn ervaring als scheidingsmediator in Berkel-Enschot weet ik dat mensen vaak blijven hangen in verwijten. Ze wijzen elkaar aan als schuldige van het probleem en dat maakt het er vaak niet makkelijker op om afspraken te maken. Daarom kijk ik juist naar wat men wil bereiken en wat er nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Wie er gelijk krijgt is dan van ondergeschikt belang, want het draait om het vinden van een oplossing die voor jullie beiden acceptabel is. Hierdoor kunnen beide partijen na mediation in Berkel-Enschot verder met hun leven. 

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag
10 december 2023

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Stel een ouderschapsplan op met een mediator in Berkel-Enschot

Als jullie minderjarige kinderen hebben, moeten jullie een ouderschapsplan opstellen. Hierin worden afspraken over de opvoeding en verzorging van de kinderen vastgelegd. Hebben jullie zelf al zo’n plan ingevuld en komen jullie vervolgens bij mij voor mediation in Berkel-Enschot? Grote kans dat ik een aantal zaken op kan noemen waarover jullie niet goed nagedacht hebben. Om dit te voorkomen, begeleid ik jullie zorgvuldig bij het invullen van dit plan. Alles met betrekking tot de kinderen is dan goed geregeld en dat is wel zo prettig.

Ik beperk mij als scheidingsmediator in Berkel-Enschot overigens niet tot begeleiding bij het invullen van een ouderschapsplan. Ik laat jullie namelijk ook inzien hoe belangrijk jullie rol is met betrekking tot de scheiding en kinderen. Een scheiding heeft altijd impact op kinderen, maar de mate waarin hebben jullie als ouders grotendeels zelf in de hand. Is de omgang respectvol en gunnen jullie elkaar het ouderschap? Dan hebben jullie kinderen er minder last van. Ik leg jullie uit wat jullie kunnen doen en hoe jullie de kinderen hierin zo goed mogelijk begeleiden.

Afspraak maken met Diane van Heeswijk

Hebben jullie een scheidingsmediator in Berkel-Enschot nodig om jullie te begeleiden tijdens het proces? Dan ben ik jullie graag van dienst. Omdat ik me goed voor kan stellen dat jullie benieuwd zijn of ik de juiste mediator ben, kunnen jullie gratis en vrijblijvend kennis met mij maken. Het enige wat jullie hiervoor moeten doen, is een afspraak maken via Dé Scheidingsmediator. Ik vertel jullie vervolgens graag meer over mijzelf en mijn werkwijze.