Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Venlo (12km)
Kaldenkerkerweg 20
5913 AE Venlo
Mediator Roermond (29km)
Kapellerpoort 1
6041 HZ Roermond
Mediator Geleen (54km)
Transportlaan 1
6163 KW Geleen
Mediator Heerlen (58km)
Brederostraat 19
6414 EM Heerlen

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Jo Augustin

Al vele jaren lang ben ik actief als scheidingsmediator in Horst. Ik vind het waardevol om mijn bijdrage te kunnen leveren aan een proces waarin twee mensen op een passende manier uit elkaar gaan en een goede basis leggen voor een toekomst zonder elkaar. Daarbij ga ik vriendelijk én doortastend te werk. Dat zijn twee eigenschappen die naar mijn idee noodzakelijk zijn wanneer er veel emoties zijn en er nog geen helder antwoord is op de vraag ‘hoe nu verder?’. Ik behoud het overzicht, leg uit wat u moet weten en probeer – als het nodig is – uw angsten weg te nemen. Alles is erop gericht dat u elkaar ook na de scheiding nog met een goed gevoel een hand kunt geven.

Uw echtscheiding in Horst goed geregeld

Gaat u scheiden, dan moeten er tal van zaken geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan de eigen woning, de verdeling van bezittingen, aanpassingen in de pensioenregelingen en alimentatie. Samen gaan we over al die onderwerpen in gesprek, om afspraken te maken die helder, weloverwogen en voor beide partijen goed zijn. Een echtscheiding draait echter niet alleen om financiële, praktische en juridische zaken. Ook emoties spelen vaak een grote rol en daar is tijdens de scheidingsmediation in Horst dan ook voldoende ruimte voor.

Wat anderen over Jo Augustin zeggen

Daar zijn we trots op

Juiste balans tussen zakelijk/juridisch en empathie

Wij hebben een prettige ervaring met Mr. Augustin. Tijdens het intakegesprek (“ik zit hier voor U én voor U”), was snel duidelijk dat Mr. Augustin de juiste combinatie van juridische kennis, zakelijk inzicht en menselijke empathie heeft. Het proces is voortvarend en in harmonie gelopen, in de eerste plaats door onze eigen inzet (gunnen!), maar zeker ook door de vakkundige aanpak van Mr. Augustin. Het feit dat zaken duidelijk en in gewone mensentaal werden uitgelegd en toegelicht hebben wij als heel prettig ervaren.
Claudia uit Eijsden
10 december 2023

We kunnen ons geen fijnere mediator(s) voorstellen als Jo en Ton!

Ik wil jullie beiden, jou en Ton, hartelijk en oprecht bedanken voor de begeleiding in deze, ondanks de goede verstandhouding die er nog tussen ons is (en we gaan er ook vanuit en er alles aan doen, om dat zo te houden), mindere periode. Alhoewel de gesprekken af en toe zwaar van stof waren en soms zelf emotioneel, zijn wij in ieder geval iedere keer met een goed gevoel van tafel gegaan. Het einde van dit proces komt nu langzaam echt in zicht en mede dankzij jullie geweldige begeleiding, vind ik dat wij ons er goed doorheen hebben geslagen (gelukkig niet letterlijk :-)) en straks als alles echt officieel is, een basis hebben gelegd, zodat we beiden, maar vooral de kids weer gelukkig kunnen worden en blijven….. samen maar apart! Nogmaals mijn oprechte dank hiervoor!!!
Christian uit Maastricht

Transparante en heldere mediation met goede uitleg.

Jo is een fijne mediator, rustig en duidelijk. Fijne gesprekken gevoerd, neemt de tijd om te luisteren. Hij denkt mee over mogelijkheden en oplossingen, maar lat ons als ouders hierin het voortouw nemen, zoals het hoort. Op basis hiervan wordt gehoor gegeven.
Cindy uit Maastricht

Betrokken en onpartijdig

Een inlevende mediator, die constructief meedenkt en oplossingsgericht is. Na jaren lang samen wonen, besloten wij beiden om met elkaar een Latrelatie aan te gaan. Dat betekende het een en ander qua huisvesting, inkomen en bezittingen. Met Jo Augustin als mediator gingen we aan de slag om alles goed te regelen. Al snel bleek dat deze zakelijke onderwerpen tevens als kapstok dienden om de relationele aspecten te benoemen. Door de empathische benadering van Jo, zijn onpartijdigheid en zijn manier van vragen stellen leerden we beter te communiceren: je aan de gemaakte afspraken houden; niet steeds “ja-maar” inbrengen; elkaar wat gunnen, je afvragen wat voor de ander belangrijk is. Na een aantal sessies ligt er nu een overeenkomst door Jo en ons opgesteld. We hebben geleerd elkaar vertrouwen te geven in de nieuwe situatie van een Latrelatie. Bedankt Jo en van harte aanbevolen als mediator. Eijsden- Margraten Maria en Gerard
Maria uit Eijsden-Margraten

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek
10 december 2023

Aandacht voor kinderen bij echtscheiding in Horst

Heeft u kinderen, dan zult u het met mij eens zijn dat zij niet de dupe mogen worden van uw echtscheiding. Daarom is er tijdens de echtscheiding in Horst veel aandacht voor de situatie van de kinderen. Ik geef bijvoorbeeld advies over hoe u goed en respectvol kunt omgaan met hun emoties. Daarnaast maken we afspraken over de toekomstige zorg voor de kinderen, die ik vervolgens voor u vastleg in een ouderschapsplan. U zult tijdens het proces doordrongen raken van de plek die uw kinderen in uw leven innemen. Van het respect dat ze verdien, van hun emoties, maar ook van hun blijdschap als de scheiding uiteindelijk goed geregeld is.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Kiest u voor scheidingsmediation in Horst, dan gaat u een proces in waarbij u veel persoonlijke informatie en gevoelens gaat delen. Dat doet u natuurlijk niet ‘zomaar’ met iedereen. Een goede klik met uw mediator is dan ook noodzakelijk. Het is belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt en dat er van beide kanten transparantie is over de verwachtingen. Ik bied u dan ook de kans om tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek te onderzoeken of de klik er is. Maak daarvoor een afspraak via Dé ScheidingsMediator.