Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Onderlinge oplossing dankzij mediation in Maarssen

Een groot deel van mijn loopbaan ben ik al actief met het helpen van mensen die in een conflictsituatie zijn beland. Lange tijd deed ik dat als advocaat, sinds een aantal jaren als mediator. Maar al te vaak heb ik gezien wat er kan gebeuren wanneer mensen in een juridische strijd verwikkeld raken en voor de rechter tegenover elkaar komen te staan. Op z’n minst wordt het herstellen van de onderlinge relatie daardoor een stuk moeilijker. Als advocaat was ik al groot voorstander van het onderling oplossen van een conflict, als mediator is dat mijn enige doel. 

Hernieuwd begrip en respect bij mediation

Scheidingsmediation in Maarssen begint bij mij vaak met het bespreken van het besluit om te gaan scheiden. Van beide kanten komen vaak de verhalen los en vanzelfsprekend horen daar ook de nodige emoties bij. Ik stimuleer jullie om écht naar elkaar te luisteren en vaak leidt dat tot hernieuwd onderling begrip en respect. Dat is niet alleen belangrijk voor het verwerken van de scheiding, maar biedt ook ruimte om de zakelijke aspecten van de scheiding te behandelen. 

Wat anderen over mr. Gabriëlle Gijsberts zeggen

Daar zijn we trots op

persoonlijk, zonder te persoonlijk te zijn.

Ik heb een zeer prettige mediator gehad aan Gabrielle. Ze stelde me op mijn gemak, en gaf me het idee dat ze zich betrokken voelde. Ze luisterde goed naar onze wensen en ging hier zorgvuldig mee om. Wat ik erg prettig heb gevonden heb was, dat ze niet alleen zakelijk was, maar ons ook als persoon zag. Ze gaf ook aan als ze iets niet wist, wat meer vertrouwen geeft als iemand die doet alsof hij/zei alles weet.
Ingrid Allaart uit Maarssen
10 december 2023

Probeer “betrokkenheid” in evenwicht te brengen met “zenden” en “luisteren” te vinden.

Betrokkenheid en enthousiasme is goed. Voor meer complexe scheidingen is meer dossier-kennis en deskundigheid van de mediator zelf gewenst.
Rogier uit Amstelveen

Zeer kundige en betrokken mediator

Tijdens de mediation liet Gabrielle duidelijk merken dat ze zeer ter zake kundig, onpartijdig en betrokken bij ons was, dit door houding en gedrag. Daarmee is de mediation prettig en redelijk snel verlopen.
marcus uit Breukelen

Dat gebeurt op een rustige, gestructureerde manier zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn en niet voor verrassingen komen te staan. Jullie gaan samen in gesprek om oplossingen te bedenken voor diverse vraagstukken en maken samen afspraken. Als mediator ben ik geheel neutraal en onafhankelijk. Ik help jullie door vragen te stellen en algemene informatie te geven, maar ik neem geen inhoudelijke beslissingen. De kracht van mediation is juist dat het jullie eigen beslissingen en afspraken zijn.

Goed plan voor de kinderen bij scheiding in Maarssen

Hebben jullie kinderen, dan verdienen zij bij mij een speciale plek in de mediation. Ouders weten doorgaans wel dat een goed plan voor de toekomstige zorg voor hun kinderen belangrijk is. Maar hoe dat precies vorm moet krijgen, is vaak minder helder. Daarom help ik jullie bij het maken van afspraken over bijvoorbeeld de omgang met de kinderen (co-ouderschap of omgangsregeling) en de kosten van de opvoeding (kinderalimentatie). Ook hier geldt natuurlijk dat het jullie eigen plan is. Desgewenst kunnen we de kinderen bij dit proces betrekken, door middel van een kindgesprek.

Maak een afspraak met Gabriëlle Gijsberts

Als mediator in Maarssen zie ik het als mijn taak om jullie op een goede manier door de moeilijke periode van de scheiding heen te loodsen. Daarnaast wil ik dat jullie na afloop van de mediation goed voorbereid zijn op een toekomst zonder elkaar. Kunnen jullie mijn hulp gebruiken? Neem dan contact op met Dé ScheidingsMediator Maarssen voor een afspraak. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.