Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Gouda (11km)
Oosthaven 12
2801 PB Gouda
Mediator Woerden (14km)
Pompmolenlaan 26
3447 GK Woerden
Mediator Alphen aan den Rijn (23km)
Europalaan
2408 BG Alphen aan den Rijn

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Margriet de Greef

Ik ben ervan overtuigd dat je als mens nooit bent uitgeleerd. Ik ben altijd benieuwd naar nieuwe inzichten, heb oprechte belangstelling voor wat mensen beweegt en vind niet snel iemand raar. Dankzij mijn nuchtere houding en mijn ervaring in uiteenlopende functies en beroepen, beweeg ik mij gemakkelijk tussen mensen met uiteenlopende achtergronden. Een aantal jaren geleden heb ik besloten om die eigenschappen, kennis en ervaring in te gaan zetten als mediator. Ik heb diverse opleidingen en cursussen gevolgd en mag mijzelf onder meer MfN-geregistreerd familiemediator noemen. Sindsdien help ik stellen in onder meer Schoonhoven die besloten hebben om te gaan scheiden. Ook ben ik klachtenfunctionaris en vertrouwenspersoon voor diverse bedrijven, scholen en andere instellingen.

Uw echtscheiding in Schoonhoven goed geregeld

Een echtscheiding is een ingrijpende periode, waarin er veel op je af komt. Mensen die gaan scheiden worstelen vaak met allerlei onverwerkte emoties, maar tegelijkertijd moet er wel van alles geregeld worden. Vaak verloopt de communicatie tussen beide partners zeer moeizaam. In dat geval help ik jullie om weer in gesprek te komen. Ik bied de structuur en veilige sfeer die nodig zijn om écht naar elkaar te luisteren en te durven zeggen wat je belangrijk vindt. Dat is niet alleen belangrijk voor het verwerken van de echtscheiding, maar maakt het ook een stuk makkelijker om de noodzakelijke afspraken te maken.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden
10 december 2023

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Tijdens de scheidingsmediation in Schoonhoven behandelen we alle praktische, financiële en juridische aspecten van de echtscheiding. Jullie huisvesting en de vraag wat er met de eventuele eigen woning gaat gebeuren is natuurlijk belangrijk, maar ook zaken als de verdeling van bezittingen en schulden, alimentatie en pensioenen komen aan bod. Ik help jullie om samen afspraken te maken, zodat jullie allebei een stevige basis kunnen leggen voor de toekomst.

Kinderen bij echtscheiding

Dat laatste is extra belangrijk wanneer jullie kinderen hebben. Ook na de scheiding blijven jullie als ouders aan elkaar verbonden. Het mag niet zo zijn dat kinderen in de situatie gebracht worden dat ze tussen hun ouders moeten kiezen. Ook rondom de kinderen gaan we dus samen op zoek naar oplossingen en afspraken. Die moeten door alle betrokkenen gedragen worden en praktisch goed uitvoerbaar zijn. De afspraken leg ik voor jullie vast in een ouderschapsplan.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Een echtscheiding is hoe dan ook een moeilijke periode. Hoe jullie daar uit gaan komen, hebben jullie echter voor een groot deel zelf in de hand. Als scheidingsmediator in Schoonhoven bied ik jullie de kans om gestructureerd en in een veilige sfeer jullie huwelijk af te ronden. Kunnen jullie mijn hulp gebruiken? Neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.