Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Wie ben ik?

Als mediator in Vught begeleid ik sinds 2009 mensen die in scheiding liggen. Door de jaren heen heb ik talloze stellen geholpen om hun huwelijk op een goede en respectvolle manier af te sluiten. Dit komt onder meer doordat ik mij continu blijf scholen. Zo heb ik de afgelopen jaren onder meer een mediationopleiding met als specialisatie ‘familiemediation’, de opleiding tot Register Financieel Echtscheidingsadviseur en de nodige bijscholingscursussen gevolgd. Op deze manier blijf ik op de hoogte van de actualiteiten op juridisch en fiscaal gebied. Hierdoor kan ik als scheidingsmediator in Vught goede kwaliteit leveren met mijn begeleiding. 

Mediation bij scheiden in Vught

Een mediator inschakelen bij scheiden in Vught is verstandig. Zo’n iemand weet immers precies wat er allemaal geregeld moet worden, waardoor jullie geen belangrijke zaken over het hoofd zien. Ik help jullie onder meer om afspraken te maken over het verdelen van vermogen, pensioenen, alimentatie en alle andere fiscale zaken. Daarnaast zorg ik ervoor dat alles op juridisch vlak goed geregel wordt.

Bij een scheiding wordt er vaak eerst gedacht aan de praktische zaken. Begrijpelijk, want het is belangrijk om dit goed te regelen. Vergeet alleen niet om ook aandacht aan het emotionele aspect van een echtscheiding te besteden. Als scheidingsmediator in Vught besteed ik ook aandacht aan de emotionele kant. Ik bied structuur en werk samen met jullie aan perspectief. Dit komt van pas bij het verwerkingsproces.

Door als mediator in Vught ook het emotionele aspect te belichten, help ik om de scheiding goed af te ronden. Ik voorkom dat jullie blijven hangen in verwijten en elkaar overal de schuld van geven. In plaats daarvan gaan we samen op zoek naar wat jullie willen bereiken en wat er nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Wie van de twee er gelijk heeft is dan niet langer van belang, want het gaat om het vinden van een oplossing die voor alle partijen acceptabel is. 

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag
10 december 2023

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Ouderschapsplan op maat

Mensen die voor mediation in Vught kiezen, nemen zelf de verantwoordelijkheid voor het proces waarin ze zich bevinden. Dit is belangrijk, zeker als er kinderen in het spel zijn. In dat geval moeten jullie samen een ouderschapsplan maken. Veel ouders vullen zelf zo’n plan in, maar denken hierbij niet goed na over bepaalde zaken. Het ouderschapsplan is in dat geval niet volledig en de gemaakte afspraken zijn vaak niet goed doordacht. 

Een goed ouderschapsplan zorgt ervoor dat kinderen minder last hebben van een scheiding. Als scheidingsmediator in Vught help ik jullie daarom bij het opstellen van zo’n plan. Ik zorg ervoor dat jullie goed nadenken over alle zaken die van belang zijn, zodat alles omtrent de opvoeding en verzorging van de kinderen duidelijk en goed geregeld is. Daarnaast leg ik jullie uit wat ouders zelf kunt doen om kinderen zo goed mogelijk te begeleiden tijdens een scheiding.

Vrijblijvende afspraak met scheidingsmediator in Vught

Als scheidingsmediator in Vught begeleid ik jullie van A tot Z tijdens het scheidingsproces. Naast de praktische zaken besteed ik ook aandacht aan de emotionele kant. Respect voor elkaar is hierbij belangrijk. Alleen dan kunnen jullie op een goede en waardige manier een streep onder jullie huwelijk zetten. Benieuwd of ik de juiste persoon ben voor mediation in Vught? Plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek in via Dé Scheidingsmediator.