Stuur mij een bericht

  • Hidden


Ontzorgen en adviseren

Ik sta voor deskundigheid, menselijkheid en werken op maat. Een scheiding roept zoveel vragen op. Veel mensen zijn bezorgd over hun financiële situatie. Of afspraken nog wel gaat lukken, nu de spanning te snijden is of elk woord en elke blik door de ander wordt gevoeld als verwijt of aanval. Hoe kun je ervoor zorgen dat je kinderen niet van de scheiding het slachtoffer worden? Ik begrijp dat goed. Ik zet me graag voor je in om je hierin zoveel mogelijk te kunnen ontzorgen. Dat doe ik door orde aan te brengen in wat je te doen staat, waar je aan moet denken, hoe je tot creatieve oplossingen kunt komen. Ik maak jullie juridische en financiële situatie zakelijk inzichtelijk. Ik heb al veel mensen begeleid in het scheidingsproces, en kan jullie met mijn ervaring helpen. Samen gaan we op zoek naar de beste oplossingen op alle terreinen die aan de orde zijn, of het nu juridisch is, of financieel, of fiscaal, of ook emotioneel. Waar nodig schakel ik voor jullie een deskundige in.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag
5 december 2023

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Persoonlijke begeleiding

Omdat scheidingen meestal emotioneel beladen zijn, kan voor je moeilijk zijn om samen een middenweg te vinden. Je wilt je beide serieus genomen voelen in alle beslissingen. De pijn die elke oplossing geeft, moet eerlijk verdeeld zijn. Als frustraties en tegengestelde belangen de boventoon voeren, is dat soms best lastig. Ik help daar graag bij. Ik vind het daarbij belangrijk dat die emotie de ruimte krijgt die ze nodig heeft. En ik breng jullie gesprek telkens weer terug op de inhoud die jullie te bespreken hebben.

Ik heb mij gespecialiseerd in het verlenen van inzicht in gedragspatronen, van jezelf en van jezelf in relatie tot de ander. Daardoor kan ik je nog persoonlijker begeleiden in je scheidingsproces. Vaak blijkt trouwens dat je het gevoel had mijlenver van elkaar af te staan, en merk je dan door mijn vragen en doorvragen opeens dat je dichterbij elkaar staat dan je voor mogelijk hield.

Altijd maatwerk

Geen enkele scheiding is hetzelfde. Geen enkel mens is hetzelfde. Geen enkel kind is hetzelfde. Daar sluit ik dan ook heel nauw bij aan met maatwerk. Als onpartijdige buitenstaander help ik je graag om met respect voor alle betrokkenen tot een middenweg te komen waarop vooruit te komen valt, naar een toekomst met maximale rust en overzicht. Ik wil je vertrouwen geven in die toekomst. Ik geef je graag inzicht in hoe je op eigen kracht je leven weer kunt opbouwen na je scheiding.

Het mediationproces

Een mediation begint altijd met een kosteloze en vrijblijvende intake bij mij, een open kennismakingsgesprek. Alles mag daarin besproken worden. Kom gerust met alle vragen die er zijn. Mocht je twijfelen of mediation wel iets voor je is, neem dan ook rustig contact met mij op. Als je helemaal aan het begin van alles staat, en je misschien ook nog niet zeker weet of je wel mediation wilt gaan doen met elkaar, ben je van harte welkom voor een laagdrempelig kennismakingsgesprek.

Ik heet jullie in alle openheid en rust welkom voor zo’n kennismaking, waar geen kosten aan verbonden zijn en wat ook volledig vrijblijvend is. Gewoon eens vertellen wat je zoekt en nodig hebt, wat je voelt en denk, waar je tegenop ziet, wat er allemaal geregeld moet worden. Bij mij krijg je al snel rust en overzicht in jullie proces. En weet je wat je te doen staat samen. Ik geef jullie alle informatie die je nodig hebt om in alle rust de keuze voor mediation te maken. En of ik de mediator ben, waar het mee klikt.

Is het kennismakingsgeprek goed voor je gegaan, dan kun je aangeven dat je officieel de mediation bij mij wilt starten. Dan komen we de Mediationovereenkomst overeen, waarin we vastleggen dat ik volgens de beroepsregels van het vak jullie zal begeleiden. Op basis daarvan kunnen we vervolgens subsidie gaan aanvragen voor je mediation, zodat de kosten ook mooi laag kunnen worden gehouden. Vervolgens gaan we vaststellen waarmee we van doen hebben rond je relatievorm, je alimentatie situatie en je vermogen. Welke documenten heb je allemaal precies nodig? Moet er een Ouderschapsplan komen? Een Echtscheidingsconvenant? Of zijn er geen kinderen, maar is er bij voorbeeld een eigen woning?

Als mediator help ik je te inventariseren wat er allemaal moet worden vastgelegd en breng ik overzicht aan. Ik attendeer je op wat er juridisch en fiscaal allemaal aan wetten zijn, waar je rekening mee moet houden. En als er in het proces te sterke emoties zijn om ermee door te gaan, geven die emoties alle voorrang. “Emoties komen van rechts”, is mijn overtuiging. Die kunnen niet genegeerd worden. Maar ik help jullie ook om de ‘zakelijke koers’ niet te verliezen, want er moet natuurlijk wel van alles geregeld worden ook.

Het mediationproces is af zodra jullie alles hebben vastgelegd en ondertekend, zodat – in het geval je gehuwd was of een geregistreerd partnerschap had – de stukken overgedragen kunnen worden aan de advocaat die alles indient bij de rechtbank. Dan start de juridische fase van jullie scheidingsproces. De mediation is daarmee beëindigd.

Overigens mag je bij mij altijd na afloop nog weer aankloppen voor nazorg. Speelt er toch nog weer flinke miscommunicatie? Heb je behoefte aan nog een keer spreken over wat alles met je heeft gedaan en doet? Is er een wijziging in je situatie qua inkomen of woonlast of nieuwe partner? Voel je vrij om hierin opnieuw mij als mediator te raadplegen. Is het twee jaar geleden dat je bij me was? Dan kunnen we zelfs opnieuw subsidie aanvragen voor je.