Stuur mij een bericht

  • Hidden


Alles in huis

Ik ben RFEA-geregistreerd echtscheidingsmediator (tegenwoordig RES, geregistreerd echtscheidingsdeskundige) en gediplomeerd financieel planner. Dit maakt dat je voor het totaal van alle aspecten van een mediation bij mij terecht kunt. Geen dure extra specialisten die je naast mij moet inhuren; ik heb alles in huis.

Complexe situaties inzichtelijk maken

Na mijn studie aan de Hotelschool Den Haag, heb ik 15 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt. Toen was het voor mij eens tijd voor verandering. Mijn kracht ligt in het inzichtelijk maken van complexe situaties. In combinatie met mijn expertise in financiële zaken, lag het voor de hand dat ik mij ging specialiseren in het begeleiden van echtscheidingen, van begin tot eind. Ook het bemiddelen in familieconflicten ben ik gaan doen. Als mediator ben ik een procesbegeleider die je het overzicht teruggeeft, je helpt geen relevante informatie over het hoofd te zien en je begeleidt in het komen tot werkbare afspraken. Dat is mijn kracht.

Zo min mogelijk schade

Mijn persoonlijke levenservaring als kind van gescheiden ouders helpt me daar ook bij. Ik heb daarnaast van dichtbij scheidingen meegemaakt waarbij kinderen flink in de knel raakten. Dit motiveert mij om binnen mijn mediations de schade flink te beperken, of het liefst natuurlijk tot nul te reduceren. Ook al kun je niet voorkomen dat er flinke emoties worden gevoeld of ook letterlijk een verlies wordt geleden, wat wel te voorkomen valt is een onderlinge oorlog met alleen maar slachtoffers. Mediation helpt om keuzes te maken die zon min mogelijk schade aanrichten.  De mensen bij mij aan tafel willen over het algemeen uiteindelijk echt het allerbeste voor elkaar, maar zijn gewoon niet in staat om zonder een professionele buitenstaander erbij tot gezamenlijk gedragen goede oplossingen te komen. Dat is nu juist waar ik veel ervaring in heb en waar ik je erg graag bij help.

Goede nazorg

Mijn ervaring is dat je ook ná een mediation nog best eens bij me wilt aankloppen. Zeker als het bij voorbeeld gaat om een Ouderschapsplan. Een Ouderschapsplan is namelijk niet in beton gegoten. Zo’n plan hoort mee te bewegen met de ontwikkeling van de kinderen. Daarom ben ik ook in de toekomst beschikbaar voor je om het plan te actualiseren. Goede nazorg vind ik erg belangrijk. We kijken samen welke veranderingen er zijn en welke effecten dat heeft op bijvoorbeeld de kinderalimentatie.

Het mediationproces in vogelvlucht

Een mediation begint altijd met een kosteloze en vrijblijvende intake bij mij, een open kennismakingsgesprek. Alles mag daarin besproken worden. Kom gerust met alle vragen die er zijn. Mocht je twijfelen of mediation wel iets voor je is, neem dan ook rustig contact met mij op. Als je helemaal aan het begin van alles staat, en je misschien ook nog niet zeker weet of je wel mediation wilt gaan doen met elkaar, ben je van harte welkom voor een laagdrempelig kennismakingsgesprek.

Ik heet jullie in alle openheid en rust welkom voor zo’n kennismaking, waar geen kosten aan verbonden zijn en wat ook volledig vrijblijvend is. Gewoon eens vertellen wat je zoekt en nodig hebt, wat je voelt en denk, waar je tegenop ziet, wat er allemaal geregeld moet worden. Bij mij krijg je al snel rust en overzicht in jullie proces. En weet je wat je te doen staat samen. Ik geef jullie alle informatie die je nodig hebt om in alle rust de keuze voor mediation te maken. En of ik de mediator ben, waar het mee klikt.

Is het kennismakingsgeprek goed voor je gegaan, dan kun je aangeven dat je officieel de mediation bij mij wilt starten. Dan komen we de Mediationovereenkomst overeen, waarin we vastleggen dat ik volgens de beroepsregels van het vak jullie zal begeleiden. Op basis daarvan kunnen we vervolgens subsidie gaan aanvragen voor je mediation, zodat de kosten ook mooi laag kunnen worden gehouden. Vervolgens gaan we vaststellen waarmee we van doen hebben rond je relatievorm, je alimentatie situatie en je vermogen. Welke documenten heb je allemaal precies nodig? Moet er een Ouderschapsplan komen? Een Echtscheidingsconvenant? Of zijn er geen kinderen, maar is er bij voorbeeld een eigen woning?

Als mediator help ik je te inventariseren wat er allemaal moet worden vastgelegd en breng ik overzicht aan. Ik attendeer je op wat er juridisch en fiscaal allemaal aan wetten zijn, waar je rekening mee moet houden. En als er in het proces te sterke emoties zijn om ermee door te gaan, geven die emoties alle voorrang. “Emoties komen van rechts”, is mijn overtuiging. Die kunnen niet genegeerd worden. Maar ik help jullie ook om de ‘zakelijke koers’ niet te verliezen, want er moet natuurlijk wel van alles geregeld worden ook.

Het mediationproces is af zodra jullie alles hebben vastgelegd en ondertekend, zodat – in het geval je gehuwd was of een geregistreerd partnerschap had – de stukken overgedragen kunnen worden aan de advocaat die alles indient bij de rechtbank. Dan start de juridische fase van jullie scheidingsproces. De mediation is daarmee beëindigd.

Overigens mag je bij mij altijd na afloop nog weer aankloppen voor nazorg. Speelt er toch nog weer flinke miscommunicatie? Heb je behoefte aan nog een keer spreken over wat alles met je heeft gedaan en doet? Is er een wijziging in je situatie qua inkomen of woonlast of nieuwe partner? Voel je vrij om hierin opnieuw mij als mediator te raadplegen. Is het twee jaar geleden dat je bij me was? Dan kunnen we zelfs opnieuw subsidie aanvragen voor je.

Wat anderen over Geraldine Mandas zeggen

Daar zijn we trots op

Snelle, zorgvuldige afwikkeling met persoonlijke aandacht.

Het is ontzettend fijn als je in een periode vol emoties kan worden ontzorgd. Ik heb Geraldine ervaren als een zeer kundig professional. Ze werkt snel en zorgvuldig, leest zich goed in in de stukken en schenkt te allen tijde volle aandacht aan de client. Die combinatie van haar vakkundigheid en een bijzonder empatisch vermogen is naar mijn idee uniek. Geraldine overziet de casus op juridisch, financieel en fiscaal gebied. Eén loket voor alle issues is heel fijn en voorkomt dat je met je stukken en verhaal op verschillende deuren moet kloppen. Haar uitleg is helder, ze staat open voor alle vragen en is bovenal zeer prettig in de omgang. Ik had niet verwacht dat het convenant en het ouderschapsplan zo snel tot stand zouden komen.
Betty uit Den Haag
5 december 2023

Fijne laagdrempelige begeleiding

Ik kreeg op een duidelijk gestructureerde manier begeleiding tijdens deze vervelende fase van scheiden. De kracht van Geraldine ligt in eenvoudig en concreet maken van complexe een complexe situatie. Ze is mensgericht en duidelijk in de communicatie.
Jako Nieuwenweg uit Delft

Super.

Top! In hoeverre scheiden top kan zijn.. Geraldine heeft een heel groot gedeelte van onze zorgen weggenomen, nogmaals dank daarvoor. Duidelijk, kort en krachtig waar nodig, maar toch met veel empathie en zorg. Zeker aan te bevelen!
Annemieke uit Voorschoten

Gestructureerde en professionele aanpak

Ondanks de reden waarom wij naar Geraldine moesten hebben wij het als zeer prettig ervaren. Geraldine heeft kennis van zaken, is professioneel en erg gestructureerd. Zij kon de dingen duidelijk aan ons uitleggen en op een rijtje zetten. Zij heeft een overal kennis ook op financieel vlak wat erg handig is. We konden de onderwerpen snel met haar behandelen en de gehele scheiding was binnen een paar maanden maanden rond waarbij alles duidelijk op papier door haar is gezet.
Anoniem uit Leiden

Zeer deskundig en grote mate van betrokkenheid

Wederom een zeer goed ervaring met Geraldine. 2 Jaar na de scheiding die mede door haar bemiddeling goed verlopen is (uiteraard naar omstandigheden) een belangeloos beroep op Geraldine mogen doen. I.v.m. de verkoop van de woning moest er e.e.a. voor beide partijen goed geregeld worden en wederom heeft Geraldine hier haar deskundigheid én betrokkenheid laten zien. Dus logisch dat ik dit met 5 sterren waardeer, gewoon ontzetten blij met haar!
Peter Ringe uit Voorburg

Goede informatieve begeleiding

Geraldine heeft ons goed begeleid tijdens onze scheiding. Rustig, zakelijk, en met oog voor beider belangen. Ze nam uitgebreid de tijd om de vaak ingewikkelde juridische procedures goed uit te leggen.
Marjolein uit Leiden