Stuur mij een bericht

  • Hidden


Alles in huis

Ik ben RFEA-geregistreerd echtscheidingsmediator (tegenwoordig RES, geregistreerd echtscheidingsdeskundige) en gediplomeerd financieel planner. Dit maakt dat je voor het totaal van alle aspecten van een mediation bij mij terecht kunt. Geen dure extra specialisten die je naast mij moet inhuren; ik heb alles in huis.

Complexe situaties inzichtelijk maken

Na mijn studie aan de Hotelschool Den Haag, heb ik 15 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt. Toen was het voor mij eens tijd voor verandering. Mijn kracht ligt in het inzichtelijk maken van complexe situaties. In combinatie met mijn expertise in financiële zaken, lag het voor de hand dat ik mij ging specialiseren in het begeleiden van echtscheidingen, van begin tot eind. Ook het bemiddelen in familieconflicten ben ik gaan doen. Als mediator ben ik een procesbegeleider die je het overzicht teruggeeft, je helpt geen relevante informatie over het hoofd te zien en je begeleidt in het komen tot werkbare afspraken. Dat is mijn kracht.

Zo min mogelijk schade

Mijn persoonlijke levenservaring als kind van gescheiden ouders helpt me daar ook bij. Ik heb daarnaast van dichtbij scheidingen meegemaakt waarbij kinderen flink in de knel raakten. Dit motiveert mij om binnen mijn mediations de schade flink te beperken, of het liefst natuurlijk tot nul te reduceren. Ook al kun je niet voorkomen dat er flinke emoties worden gevoeld of ook letterlijk een verlies wordt geleden, wat wel te voorkomen valt is een onderlinge oorlog met alleen maar slachtoffers. Mediation helpt om keuzes te maken die zon min mogelijk schade aanrichten.  De mensen bij mij aan tafel willen over het algemeen uiteindelijk echt het allerbeste voor elkaar, maar zijn gewoon niet in staat om zonder een professionele buitenstaander erbij tot gezamenlijk gedragen goede oplossingen te komen. Dat is nu juist waar ik veel ervaring in heb en waar ik je erg graag bij help.

Goede nazorg

Mijn ervaring is dat je ook ná een mediation nog best eens bij me wilt aankloppen. Zeker als het bij voorbeeld gaat om een Ouderschapsplan. Een Ouderschapsplan is namelijk niet in beton gegoten. Zo’n plan hoort mee te bewegen met de ontwikkeling van de kinderen. Daarom ben ik ook in de toekomst beschikbaar voor je om het plan te actualiseren. Goede nazorg vind ik erg belangrijk. We kijken samen welke veranderingen er zijn en welke effecten dat heeft op bijvoorbeeld de kinderalimentatie.

Het mediationproces in vogelvlucht

Een mediation begint altijd met een kosteloze en vrijblijvende intake bij mij, een open kennismakingsgesprek. Alles mag daarin besproken worden. Kom gerust met alle vragen die er zijn. Mocht je twijfelen of mediation wel iets voor je is, neem dan ook rustig contact met mij op. Als je helemaal aan het begin van alles staat, en je misschien ook nog niet zeker weet of je wel mediation wilt gaan doen met elkaar, ben je van harte welkom voor een laagdrempelig kennismakingsgesprek.

Ik heet jullie in alle openheid en rust welkom voor zo’n kennismaking, waar geen kosten aan verbonden zijn en wat ook volledig vrijblijvend is. Gewoon eens vertellen wat je zoekt en nodig hebt, wat je voelt en denk, waar je tegenop ziet, wat er allemaal geregeld moet worden. Bij mij krijg je al snel rust en overzicht in jullie proces. En weet je wat je te doen staat samen. Ik geef jullie alle informatie die je nodig hebt om in alle rust de keuze voor mediation te maken. En of ik de mediator ben, waar het mee klikt.

Is het kennismakingsgeprek goed voor je gegaan, dan kun je aangeven dat je officieel de mediation bij mij wilt starten. Dan komen we de Mediationovereenkomst overeen, waarin we vastleggen dat ik volgens de beroepsregels van het vak jullie zal begeleiden. Op basis daarvan kunnen we vervolgens subsidie gaan aanvragen voor je mediation, zodat de kosten ook mooi laag kunnen worden gehouden. Vervolgens gaan we vaststellen waarmee we van doen hebben rond je relatievorm, je alimentatie situatie en je vermogen. Welke documenten heb je allemaal precies nodig? Moet er een Ouderschapsplan komen? Een Echtscheidingsconvenant? Of zijn er geen kinderen, maar is er bij voorbeeld een eigen woning?

Als mediator help ik je te inventariseren wat er allemaal moet worden vastgelegd en breng ik overzicht aan. Ik attendeer je op wat er juridisch en fiscaal allemaal aan wetten zijn, waar je rekening mee moet houden. En als er in het proces te sterke emoties zijn om ermee door te gaan, geven die emoties alle voorrang. “Emoties komen van rechts”, is mijn overtuiging. Die kunnen niet genegeerd worden. Maar ik help jullie ook om de ‘zakelijke koers’ niet te verliezen, want er moet natuurlijk wel van alles geregeld worden ook.

Het mediationproces is af zodra jullie alles hebben vastgelegd en ondertekend, zodat – in het geval je gehuwd was of een geregistreerd partnerschap had – de stukken overgedragen kunnen worden aan de advocaat die alles indient bij de rechtbank. Dan start de juridische fase van jullie scheidingsproces. De mediation is daarmee beëindigd.

Overigens mag je bij mij altijd na afloop nog weer aankloppen voor nazorg. Speelt er toch nog weer flinke miscommunicatie? Heb je behoefte aan nog een keer spreken over wat alles met je heeft gedaan en doet? Is er een wijziging in je situatie qua inkomen of woonlast of nieuwe partner? Voel je vrij om hierin opnieuw mij als mediator te raadplegen. Is het twee jaar geleden dat je bij me was? Dan kunnen we zelfs opnieuw subsidie aanvragen voor je.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum
5 december 2023

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
5 december 2023

Fantastisch!

Ik ben enorm tevreden. Ontspannen sfeer. Uitstraling van rust. Fijne gesprekken, goede adviezen.
Mariska uit Brakels
5 december 2023

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar