Guus Bax

De Brekken 6
8501ZN Joure

T 051 320 2992
E [email protected]

Mediator Grou

Guus Bax

  • Graaf Adolfstraat 20-202
  • 8606BJ Sneek
051 320 2992 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd MfN registermediator
Gesprekslocaties in de buurt
Sneek (13km)
Graaf Adolfstraat 20-202, 8606BJ Sneek
Joure (14km)
De Brekken 6, 8501ZN Joure
Drachten (15km)
Loswal 12, 9206AH Drachten
Bij u thuis of online middels videobellen
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd MfN registermediator
Scheidingsbemiddelaar Guus Bax

Wat u van Guus Bax als scheidingsmediator in Grou mag verwachten

Mijn naam is Guus Bax en als scheidingsmediator help ik cliënten bij het maken van een nieuwe start na een echtscheiding. Een fris nieuw begin is mogelijk wanneer beide partijen het verleden laten voor wat het is en hun blik weer op de toekomst richten. Ik help mensen om in te zien dat hun liefste wensen haalbaar zijn, zonder dat ze daarbij de ander beperken in diens ruimte om datzelfde te bereiken. Dán is mediation meer dan slechts het bereiken van een compromis, met behulp van een onafhankelijk gespreksleider. Dán is mediation waardevol. Als scheidingsmediator in Grou mag u van mij verwachten dat ik mij daarvoor inzet. 

Contact opnemen

Contact opnemen met Guus Bax

Uw mediator in Grou

Waarom Dé ScheidingsMediator? Ervaren MfN-registermediators Altijd wel een mediator bij u in de buurt Deskundig, begripvol en ontzorgend Ontvang ondersteuning van A tot Z Direct contact met de mediator

Maak kennis met Guus Bax

Al ruim 15 jaar werk ik als mediator in Grou en omgeving. Zo ben ik bestuursmediator bij conflicten met een overheidsorgaan, voornamelijk op het gebied van sociale wetgeving. Ik ben gespecialiseerd in familiezaken. Door de MfN ben ik geaccrediteerd als bijzonder curator in jeugdzaken en bovenal begeleid ik echtscheidingen. Mijn ervaring met het werken in situaties waarin mensen het niet met elkaar eens zijn, gaat echter nog veel verder terug. Zo heb ik in verschillende functies bij de overheid en de sociale dienst gewerkt en ook heb ik diverse opleidingen en studies op dit gebied afgerond. Veel van die ervaringen heb ik verwerkt in een zelf ontwikkelde methodiek die helpt bij het maken van keuzes. Die methode beschrijf ik in mijn boek De Kunst van het Kiezen. Dat boek wordt gezien als standaardwerk voor professionele mediators. Ook geef ik cursussen aan collega-mediators. 

Heldere afspraken bij scheiding in Grou

Als scheidingsmediator in Grou begeleid ik stellen die besloten hebben om te gaan scheiden. Ik geniet wanneer ik mensen die uitgesproken leken, weer met elkaar in gesprek kan brengen om hun echtscheiding waardig af te ronden. Mijn werkwijze is erop gericht om voor beide partijen helder in beeld te brengen wat hun belangen en wensen zijn. Dat klinkt makkelijker dan het is. Mensen hebben namelijk vaak niet alleen een conflict met elkaar, maar ook zelf worstelen ze met conflicterende gevoelens en behoeftes. Daardoor kan het zicht op een oplossing vertroebelen. Kiezen wordt moeilijker, de stress loopt op en niet zelden ontstaat er een sterke focus op het geld. Dat laatste is immers tastbaar en concreet. 

De tunnelvisie die in zo’n geval kan ontstaan, probeer ik te doorbreken. Als eenmaal helder is wat beide partijen voor ogen hebben, gaan we samen kijken wat dat betekent in financieel, juridisch en fiscaal opzicht. Voor die berekeningen maak ik gebruik van een fiscaal jurist. Wanneer mensen bij mij aan tafel ontdekken dat wat zij willen haalbaar is, zonder dat zij de ander tekort hoeven te doen, is mijn doel als scheidingsmediator in Grou behaald. Daarentegen probeer ik juist te voorkomen dat de betrokkenen steeds maar meer water bij de spreekwoordelijke wijn moeten doen. Het resultaat is dan vaak niet te drinken. 

Een stem voor de kinderen bij echtscheiding in Grou

Als bijzonder curator in jeugdzaken weet ik bij uitstek hoe belangrijk het kan zijn om naar de verhalen van kinderen te luisteren. Als het gewenst en mogelijk is, laat ik hen dan ook graag hun verhaal doen tijdens het echtscheidingsproces. Uit die gesprekken komt vaak belangrijke informatie naar voren, die helpt bij het vinden van de beste oplossing voor alle betrokkenen. 

Gratis kennismakingsgesprek

Hoe naar en vervelend een echtscheiding vaak ook is, een waardige en fatsoenlijke afronding van het huwelijk draagt bij aan een mooie nieuwe start. Mag ik u daarbij helpen? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Contact opnemen 051 320 2992
Interessante artikelen

Wij zijn ook werkzaam in

SneekGrouHeerenveenStavorenBolsward
051 320 2992 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Guus Bax