Guus Bax

De Brekken 6
8501ZN Joure

T 051 320 2992
E [email protected]

Mediator Heerenveen

Guus Bax

  • De Brekken 6
  • 8501ZN Joure
051 320 2992 Stuur een e-mail Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd MfN registermediator
Gesprekslocaties in de buurt
Joure (5km)
De Brekken 6, 8501ZN Joure
Sneek (18km)
Graaf Adolfstraat 20-202, 8606BJ Sneek
Drachten (19km)
Loswal 12, 9206AH Drachten
Bij u thuis of online middels videobellen
Certificeringen: MfN geaccrediteerd familiemediator RvR geregistreerd High Trust RvR geregistreerd MfN registermediator
Scheidingsbemiddelaar Guus Bax

Wat u van Guus Bax als scheidingsmediator in Heerenveen mag verwachten

Mediation is voor mij meer dan een gesprek waarin twee mensen, geholpen door een onafhankelijke gespreksleider, tot een compromis komen. Ik word blij wanneer cliënten het verleden achter zich laten en hun blik weer op de toekomst richten. Als scheidingsmediator in Heerenveen en omgeving help ik daarbij. Ik breng de belangen en wensen van beide partijen in beeld en bekijk samen met u wat die in financieel, juridisch en fiscaal opzicht betekenen. U mag van mij verwachten dat ik werk aan een oplossing waarbij beide cliënten ontdekken dat ze een nieuwe start kunnen maken, zonder dat ze de ander tekort hoeven te doen. Wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, dan vraag ik daar graag extra aandacht voor. Tijdens een vrijblijvend eerste gesprek vertel ik u graag meer. 

Contact opnemen

Contact opnemen met Guus Bax

Uw mediator in Heerenveen

Waarom Dé ScheidingsMediator? Ervaren MfN-registermediators Altijd wel een mediator bij u in de buurt Deskundig, begripvol en ontzorgend Ontvang ondersteuning van A tot Z Direct contact met de mediator

Maak kennis met Guus Bax

Gedurende mijn carrière heb ik in uiteenlopende functies veel ervaring opgedaan met situaties waarin mensen het niet met elkaar eens zijn. Zo heb ik gewerkt bij de politie en de sociale dienst en inmiddels ben ik ruim 15 jaar actief in mediation. Ik ben bestuursmediator bij conflicten met een overheidsorgaan en bovenal gespecialiseerd in familiezaken. Zodoende ben ik MfN familie mediator en begeleid ik echtscheidingen in Heerenveen en omgeving. Ook heb ik het boek De Kunst van het Kiezen geschreven, waarin ik een methodiek voor het maken van keuzes uitleg. Die heb ik zelf ontwikkeld, onder meer op basis van mijn jarenlange ervaring met echtscheidingen. Daarnaast ben ik vertrouwenspersoon voor meerdere organisaties. 

Zo werk ik als scheidingsmediator in Heerenveen

Als mediator merk ik vaak dat de betrokkenen bij een echtscheiding niet alleen met de ander een conflict hebben. Ook zelf weten mensen niet altijd precies wat ze willen en worstelen ze met conflicterende belangen en gevoelens. Die kunnen het zicht op een oplossing en een mooie toekomst behoorlijk vertroebelen. Mijn werkwijze is er dan ook op gericht om de belangen en verlangens van beide partijen helder in beeld te krijgen. Samen kijken we hoe die wensen werkelijkheid kunnen worden. Regelmatig ontdekken cliënten bij mij aan tafel dat datgene wat zij het liefste willen haalbaar is, terwijl ze ook de ander de ruimte kunnen laten om te realiseren wat diegene nodig heeft. En daar geniet ik van. Ik probeer te vermijden dat beide partijen steeds meer water bij de spreekwoordelijke wijn moeten doen.

Wat er in dat geval overblijft is vaak niet meer te drinken. Bij veel echtscheidingen speelt geld een belangrijke rol. Daarom maak ik gebruik van een fiscaal jurist. Die maakt alimentatieberekeningen en houdt daarbij rekening met de gevolgen voor eventuele belastingtoeslagen. 

Aandacht voor kinderen bij echtscheiding

Wanneer er kinderen betrokken zijn bij een echtscheiding, dan geef ik hen – zo mogelijk – graag een stem. Een gesprek met de kinderen levert vaak informatie op die belangrijk is voor een duurzame oplossing voor henzelf én de ouders. 

Gratis kennismakingsgesprek

Heeft u het gevoel uitgesproken te zijn over uw echtscheiding? Ik kan helpen het gesprek weer op gang te brengen en een bijdrage leveren aan een waardige afronding van uw scheiding. Of wilt u die situatie juist vóór zijn en bij aanvang van het scheidingsproces al een onafhankelijke persoon aan tafel hebben? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in de regio Heerenveen.

Contact opnemen 051 320 2992
Interessante artikelen

Wij zijn ook werkzaam in

SneekGrouHeerenveenStavorenBolsward
051 320 2992 Stuur een bericht Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek Klik hier!
Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met Guus Bax