Gesprekslocaties in de buurt

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met scheidingsmediator Eddy Kolk

Ruim tien jaar geleden heb ik besloten om mij te richten op het vak van mediator. De directe aanleiding was een gesprek tussen twee vrouwen, dat ik opving langs de lijn bij een voetbalwedstrijd van mijn zoon. Waar de een in een vechtscheiding terecht was gekomen, baalde de ander achteraf van de manier waarop de scheiding voor haar had uitgepakt. ‘Dat moet beter kunnen’, dacht ik.

Sindsdien begeleid ik stellen in Wolvega en omgeving die besloten hebben om te gaan scheiden. Daarmee help ik mensen om in goed onderling overleg afspraken te maken waar ze later geen spijt van krijgen. Dat alles om te voorkomen dat mensen in dezelfde situatie terechtkomen als die twee dames langs het voetbalveld.

Meer over Eddy Kolk →

Financiële en fiscale kennis bij echtscheiding

Als Register Financieel Echtscheiding Adviseur (RFEA) richt mijn begeleiding zich onder meer op de financiële en praktische zaken en de juiste juridische vastlegging van de afspraken. Dankzij mijn financiële en fiscale kennis kan ik de betrokkenen inzicht bieden in hun financiële situatie ná de scheiding. Daarnaast kan ik over het jaar van de scheiding de belastingaangifte verzorgen.

Wat anderen over Mediator Wolvega zeggen

Daar zijn we trots op

Geweldig goed geholpen!

Professionele en persoonlijke begeleiding tijdens een nare periode. Geraldine heeft alles voor ons uitgerekend, was duidelijk en maakte ruimte voor de emoties die af en toe boven kwamen.
Laura uit Noordwijkerhout
10 december 2023

Super.

Top! In hoeverre scheiden top kan zijn.. Geraldine heeft een heel groot gedeelte van onze zorgen weggenomen, nogmaals dank daarvoor. Duidelijk, kort en krachtig waar nodig, maar toch met veel empathie en zorg. Zeker aan te bevelen!
Annemieke uit Voorschoten

Gestructureerde en professionele aanpak

Ondanks de reden waarom wij naar Geraldine moesten hebben wij het als zeer prettig ervaren. Geraldine heeft kennis van zaken, is professioneel en erg gestructureerd. Zij kon de dingen duidelijk aan ons uitleggen en op een rijtje zetten. Zij heeft een overal kennis ook op financieel vlak wat erg handig is. We konden de onderwerpen snel met haar behandelen en de gehele scheiding was binnen een paar maanden maanden rond waarbij alles duidelijk op papier door haar is gezet.
Anoniem uit Leiden

Zeer deskundig en grote mate van betrokkenheid

Wederom een zeer goed ervaring met Geraldine. 2 Jaar na de scheiding die mede door haar bemiddeling goed verlopen is (uiteraard naar omstandigheden) een belangeloos beroep op Geraldine mogen doen. I.v.m. de verkoop van de woning moest er e.e.a. voor beide partijen goed geregeld worden en wederom heeft Geraldine hier haar deskundigheid én betrokkenheid laten zien. Dus logisch dat ik dit met 5 sterren waardeer, gewoon ontzetten blij met haar!
Peter Ringe uit Voorburg

Snelle, zorgvuldige afwikkeling met persoonlijke aandacht.

Het is ontzettend fijn als je in een periode vol emoties kan worden ontzorgd. Ik heb Geraldine ervaren als een zeer kundig professional. Ze werkt snel en zorgvuldig, leest zich goed in in de stukken en schenkt te allen tijde volle aandacht aan de client. Die combinatie van haar vakkundigheid en een bijzonder empatisch vermogen is naar mijn idee uniek. Geraldine overziet de casus op juridisch, financieel en fiscaal gebied. Eén loket voor alle issues is heel fijn en voorkomt dat je met je stukken en verhaal op verschillende deuren moet kloppen. Haar uitleg is helder, ze staat open voor alle vragen en is bovenal zeer prettig in de omgang. Ik had niet verwacht dat het convenant en het ouderschapsplan zo snel tot stand zouden komen.
Betty uit Den Haag

Goede informatieve begeleiding

Geraldine heeft ons goed begeleid tijdens onze scheiding. Rustig, zakelijk, en met oog voor beider belangen. Ze nam uitgebreid de tijd om de vaak ingewikkelde juridische procedures goed uit te leggen.
Marjolein uit Leiden

Dit is om meerdere redenen vaak een gecompliceerde aangifte. Tevens beschik ik over de kennis om zowel particulieren als ondernemers bij te staan.  

Kinderen bij echtscheiding in Wolvega 

Vanzelfsprekend draait het bij een echtscheiding niet alleen om de financiële en praktische zaken. Respect en aandacht voor ieders gevoelens is eveneens essentieel. Wat gebeurt er met iemand die te horen krijgt dat zijn of haar partner wil scheiden? En wat gaat er schuil achter iemand die een huwelijk wil beëindigen? En voor mij de belangrijkste vraag: hoe voorkom je dat mensen hier onnodig emotionele schade door ondervinden?  

Die laatste vraag is extra belangrijk wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn. Niet alleen tijdens het echtscheidingsproces, maar ook daarna geef ik kinderen een centrale plaats. Vaak krijgen ouders na de scheiding een tweede relatie, met alle complicaties van dien. Als gecertificeerd Stiefplan-coach help ik ouders, stiefouders en kinderen in Wolvega bij het vormen van een samengesteld gezin. Een goede voorbereiding en inzicht in de kenmerken en valkuilen van zo’n gezin, helpen om toekomstige problemen en een mogelijke nieuwe scheiding te voorkomen.  

Vanuit mijn aandacht voor het hele gezin heb ik tevens de opleiding tot bijzonder curator in jeugdzaken gevolgd. Ik sta ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand en kan door een rechter aangewezen worden om de belangen van minderjarigen te beschermen in onder meer scheidingszaken.  

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek 

Hoe belangrijk het is om uw echtscheiding door een MfN-familiemediator te laten begeleiden, blijkt wel uit een onderzoek dat Motivaction in 2019 deed. Ruim 40 procent van de mensen die in de voorgaande drie jaren waren gescheiden, bleek spijt te hebben van de gemaakte afspraken. Toch schakelt nog altijd 39 procent van de mensen die gaan scheiden geen deskundige hulp in. Een gemiste kans. Wilt u in goed overleg uit elkaar gaan en spijt achteraf voorkomen? Neem dan contact op via De ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.