Gesprekslocaties in de buurt

Mediator Geleen (4km)
Transportlaan 1
6163 KW Geleen
Mediator Heerlen (9km)
Brederostraat 19
6414 EM Heerlen
Mediator Valkenburg (15km)
Vroenhof 116
6301 KJ Valkenburg
Mediator Maastricht (21km)
Boschstraat 25
6211 AS Maastricht

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Jo Augustin

Ik zie mijzelf als een bruggenbouwer. In ons mooie Zuid-Limburgse landschap is de connectie met de Maas dan al gauw gemaakt. Die zorgt voor een scheiding, maar wanneer je op zoek gaat naar een brug, is de rivier toch gemakkelijk over te steken. Ik vind het mooi om mensen weer te verbinden, ook wanneer de tussenliggende ‘rivier’ woest en turbulent is. Als faciliterende mediator in Sittard breng ik de communicatie tussen mensen weer op gang.

Na jarenlang in verschillende branches te hebben gewerkt, heb ik mij enkele jaren geleden toegelegd op het vak van mediator. Gedurende mijn werkzame leven was ik langzaam veranderd van iemand die altijd wilde winnen en anderen wilde overtuigen, in iemand die aandachtig luistert, het probleem analyseert en via een goed gesprek tot een optimale oplossing voor beide personen wil komen.

Bouwen aan een toekomst na de scheiding

Naar die optimale oplossing ga ik als scheidingsmediator in Sittard samen met jullie op zoek. Het is belangrijk dat cliënten zelf het conflict weergeven en duiden, maar ik help natuurlijk wel om alle relevante zaken op tafel te krijgen en te bespreken. Dat dat proces gepaard gaat met emoties is logisch en daar is ook alle ruimte voor. Een scheiding is een emotioneel proces, maar mensen die kiezen voor mediation laten wél zien dat ze de kracht hebben om zelf aan een nieuwe toekomst te bouwen.

Wat anderen over Jo Augustin zeggen

Daar zijn we trots op

Juiste balans tussen zakelijk/juridisch en empathie

Wij hebben een prettige ervaring met Mr. Augustin. Tijdens het intakegesprek (“ik zit hier voor U én voor U”), was snel duidelijk dat Mr. Augustin de juiste combinatie van juridische kennis, zakelijk inzicht en menselijke empathie heeft. Het proces is voortvarend en in harmonie gelopen, in de eerste plaats door onze eigen inzet (gunnen!), maar zeker ook door de vakkundige aanpak van Mr. Augustin. Het feit dat zaken duidelijk en in gewone mensentaal werden uitgelegd en toegelicht hebben wij als heel prettig ervaren.
Claudia uit Eijsden
10 december 2023

We kunnen ons geen fijnere mediator(s) voorstellen als Jo en Ton!

Ik wil jullie beiden, jou en Ton, hartelijk en oprecht bedanken voor de begeleiding in deze, ondanks de goede verstandhouding die er nog tussen ons is (en we gaan er ook vanuit en er alles aan doen, om dat zo te houden), mindere periode. Alhoewel de gesprekken af en toe zwaar van stof waren en soms zelf emotioneel, zijn wij in ieder geval iedere keer met een goed gevoel van tafel gegaan. Het einde van dit proces komt nu langzaam echt in zicht en mede dankzij jullie geweldige begeleiding, vind ik dat wij ons er goed doorheen hebben geslagen (gelukkig niet letterlijk :-)) en straks als alles echt officieel is, een basis hebben gelegd, zodat we beiden, maar vooral de kids weer gelukkig kunnen worden en blijven….. samen maar apart! Nogmaals mijn oprechte dank hiervoor!!!
Christian uit Maastricht

Transparante en heldere mediation met goede uitleg.

Jo is een fijne mediator, rustig en duidelijk. Fijne gesprekken gevoerd, neemt de tijd om te luisteren. Hij denkt mee over mogelijkheden en oplossingen, maar lat ons als ouders hierin het voortouw nemen, zoals het hoort. Op basis hiervan wordt gehoor gegeven.
Cindy uit Maastricht

Betrokken en onpartijdig

Een inlevende mediator, die constructief meedenkt en oplossingsgericht is. Na jaren lang samen wonen, besloten wij beiden om met elkaar een Latrelatie aan te gaan. Dat betekende het een en ander qua huisvesting, inkomen en bezittingen. Met Jo Augustin als mediator gingen we aan de slag om alles goed te regelen. Al snel bleek dat deze zakelijke onderwerpen tevens als kapstok dienden om de relationele aspecten te benoemen. Door de empathische benadering van Jo, zijn onpartijdigheid en zijn manier van vragen stellen leerden we beter te communiceren: je aan de gemaakte afspraken houden; niet steeds “ja-maar” inbrengen; elkaar wat gunnen, je afvragen wat voor de ander belangrijk is. Na een aantal sessies ligt er nu een overeenkomst door Jo en ons opgesteld. We hebben geleerd elkaar vertrouwen te geven in de nieuwe situatie van een Latrelatie. Bedankt Jo en van harte aanbevolen als mediator. Eijsden- Margraten Maria en Gerard
Maria uit Eijsden-Margraten

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek
10 december 2023

Zeker wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, is het de moeite meer dan waard om tijd en energie in mediation te steken. Een goede en duurzame uitkomst van de mediation is cruciaal om jullie band als ouders onverminderd sterk te houden.

Praktische zaken in hapklare brokken

Behalve emotionele kanten heeft een scheiding veel financiële, juridische, fiscale en praktische gevolgen. Die zorgen ervoor dat allerlei zekerheden wegvallen. Wat moet er bijvoorbeeld met de woning gebeuren en hoe gaan de financiën er straks uitzien? Als scheidingsmediator in Sittard is het mijn taak om al die kwesties bespreekbaar te maken. De financiële en juridische aspecten probeer ik voor jullie zoveel mogelijk in hapklare brokken te verdelen, waardoor het overzichtelijk en te behappen blijft. Gaandeweg de mediation worden er zodoende weer kansen en mogelijkheden zichtbaar. Met mijn hulp leggen jullie uiteindelijk zelf de basis voor een mooi toekomstperspectief. Ook hier staat het Zuid-Limburgse landschap symbool: je kunt vanuit een dal komen en de k3917 kan zwaar zijn, maar wanneer je eenmaal op de top van de heuvel bent, is het uitzicht prachtig.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Jullie staan er niet alleen voor. Veel mensen in Zuid-Limburg zijn figuurlijk al de Maas overgestoken op zoek naar verbinding en hebben de heuvel beklommen om een nieuw toekomstperspectief te zien. Willen jullie ontdekken of mediation ook voor jullie het startpunt is richting een nieuwe toekomst? Neem dan contact op met Jo Augustin voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in Sittard.