Gesprekslocaties in de buurt

Mediation Amersfoort (6km)
Arnhemseweg 6
3817 CH Amersfoort
Mediator Almere (20km)
Veluwezoom 5
1327 AA Almere
Mediator Nieuwegein (23km)
Nevelgaarde 40
3436 ZZ Nieuwegein

Stuur mij een bericht

  • Hidden


Maak kennis met Bert le Blanc

Bemiddelen zit mij in het bloed, mensen in mijn omgeving noemen mij wel eens een ‘geboren bemiddelaar’. Na een lange carrière als jurist heb ik een aantal jaren geleden dan ook vol overtuiging gekozen voor het vak van mediator. Daarbij komt niet alleen mijn juridische en financiële kennis en ervaring met conflicten van pas, ook spreek ik mijn persoonlijke eigenschappen en vaardigheden aan. Ik blijf altijd rustig, kan goed luisteren en heb een goed gevoel voor het omgaan met emoties.

Mijn werkwijze als scheidingsmediator in Soest

Rust in het proces is voor mij een belangrijk kenmerk van mediation bij echtscheiding. Het gebeurt regelmatig dat cliënten bij de start van de mediation een heftig conflict hebben. In die situatie is het lastig om goede afspraken te maken, daarom gaan we eerst aan de slag om de communicatie te herstellen. Jullie krijgen allebei de kans om jullie verhaal te doen en er is voldoende ruimte voor de emoties die daar bij horen. Op die manier ontstaat er ruimte om constructief met elkaar in gesprek te gaan en oplossingen te bedenken voor een goede toekomst.

Een ander aspect waar mijn cliënten en ikzelf waarde aan hechten is duidelijkheid. Omdat er zo veel op hen afkomt, raken veel mensen tijdens een scheidingsprocedure het overzicht kwijt. Daarom inventariseren we samen wat er allemaal geregeld moet worden en aan de hand daarvan maak ik een stappenplan. Op die manier weten jullie precies hoe het proces ervoor staat en wat er nog moet gebeuren.

Wat komt er kijken bij een scheiding?

Stap 1
Scheidingsmelding
Stap 2
Planning (gratis) informatiegesprek
Stap 3
Mediationsessies
Stap 4
Juridische vastlegging
Stap 5
Bekrachtiging van de scheiding
Stap 6
Nazorg

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

Geweldig

Wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar zeer professioneel en luisterde aandachtig.
Lisa uit Breukelen
10 december 2023

Geweldige mediator

Richard is iemand die op zeer prettige en menselijke wijze met belang voor beide partijen en betrokken kinderen de zaken deskundig oppakt. Hij denkt in oplossingen en mogelijkheden. Richard heeft belangeloos meer tijd in onze bemiddeling gestoken dan vooraf afgesproken. Ik zou een ieder wie voor de vervelende taak van een echtscheiding staat Richard aanraden.
Eveline uit Den Haag

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het hele traject.

Wij zijn goed bijgestaan in het hele proces en hebben in goed overleg alles goed kunnen regelen.
Danielle uit Woerden

Zeer deskundig in zijn vakgebied, zeer goede communicatie en bereikbaarheid en vlotte afhandeling!

Dhr Richard Gregoire verstaat zijn vak en is heel goed benaderbaar. De gevraagde opdrachten zijn zeer accuraat en vlot behandeld en afgehandeld. Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de diensten van dhr. Richard Gregoire en alle keren naar volle tevredenheid.
Andre uit Den Haag

Goede hulp bij moeilijke zaken

Je kan zelf een hoop maar het is heel fijn als er iemand zit die vanaf afstand kan kijken naar de situatie waar je in zit. En ook op die manier je kan begeleiden daarin.
Frans uit Woerden

Prettig geholpen

Prettig geholpen
Christiaan van der Slik uit Zoetermeer

Wanneer we alles behandeld hebben en jullie samen goede afspraken hebben gemaakt, stel ik voor jullie een echtscheidingsconvenant op. Dat lopen we samen nog een keer door, om zeker te weten dat jullie je realiseren wat de afspraken precies inhouden en wat de gevolgen kunnen zijn. Zodoende voorkomen we ellende achteraf.

Kinderen bij echtscheiding in Soest

Een goed geregelde echtscheiding, waarbij jullie na afloop nog goed door één deur kunnen, is natuurlijk extra belangrijk wanneer jullie kinderen hebben. Zij nemen tijdens de mediation voor mij een centrale rol in. Ik geef bijvoorbeeld advies over de omgang met de kinderen tijdens de scheiding. Daarnaast gaan we in gesprek over jullie toekomstige rol als ouders en help ik bij het maken van goede en werkbare afspraken voor de toekomst. Die afspraken leg ik voor jullie vast in het ouderschapsplan.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Mijn belangrijkste doel tijdens mediation bij echtscheiding in Soest, is dat jullie met een goed en gerust gevoel jullie handtekening onder de scheidingspapieren kunnen zetten. Mag ik daarbij helpen, neem dan contact op via Dé ScheidingsMediator voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.