Stuur mij een bericht

  • Hidden


Weer overzicht krijgen

Scheiden is nooit leuk, ook al is het soms de beste oplossing. Het is een periode van rouw en verdriet, ook al kun je je na afloop opgelucht en bevrijd gaan voelen. Daar zit je nu alleen nog niet. En voordat het zover is, moet je eerst allerlei zaken samen regelen. Samen, en juist dat is nu zo ingewikkeld geworden. Het overzicht over wat je allemaal moet regelen is ook vaak ingewikkeld. Laat mij je gerust helpen om overzicht en duidelijkheid te krijgen. Met behulp van mijn opleidingen, levenservaring en persoonlijk inzicht probeer ik mijn cliënten zo goed mogelijk door het mediationproces heen te helpen. Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Plan dan gerust een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij in!

Zelf nare scheiding meegemaakt

Ik heb het nodige meegemaakt in mijn persoonlijke leven. Dat maakt dat het proces van mediation mij zeer vertrouwd is. Ik weet ook hoe het voelt als een mediation mislukt en een scheiding verzandt in een juridische procedure. Ik heb nooit de neiging gehad om ‘het gevecht’ aan te gaan, maar we dreigden wel op straat terecht te komen. De mediator die ons bijstond zag er geen heil meer in en besloot er (begrijpelijkerwijs) mee te stoppen. Overleg was niet meer mogelijk en dat maakt het allemaal bijzonder lastig. Ik ben door een heel proces heengegaan met een zeer moeilijke scheiding en ontredderde kinderen. Het was een intens verdrietige en zware tijd. Tegelijk heeft het me ook gebracht waar ik nu sta in mijn leven, en dat stemt me dan weer dankbaar.

Je helpen op te staan

Wat daarbij ook nog een rol speelde was dat ik als predikant tientallen jaren conflicten in goede banen had geleid. En nu was ik zelf in een onoplosbaar conflict beland. Ik schaamde mij daarvoor en ook voor mijn scheiding. Gelukkig is het me uiteindelijk wel gelukt om mijn donkere levenservaringen om te zetten in daadkracht en begrip om mensen in kwetsbare situaties van een (dreigende) scheiding bij te staan. Alle ervaringen van deze moeilijke jaren zet ik graag in om jou bij staan. Het maakt me blij om je weer verder te mogen helpen, zodat je weer op kunt staan verder kunt met je leven!

Je bent de moeite waard

Mijn focus ligt op jou op je gemak stellen en ervoor zorgen dat jij je gehoord en gezien voelt. Elk mens heeft een verhaal dat de moeite waard is om verteld en gehoord te worden. Op deze manier ontstaat er meer begrip, betrokkenheid en bewogenheid. Zo kan ik je het beste van dienst zijn. Ik ben daarnaast doortastend, oplossingsgericht en een echt ‘mensen-mens’. Een ‘warme’ mediator in plaats van een koude ‘zakelijke’. En altijd op zoek naar een mogelijkheid om toch die brug te kunnen slaan.

De kinderen centraal

Met mijn partner Mirjam ben ik in staat om de volle aandacht te geven aan de hoofdpersonen die vaak niet aan tafel zitten: de kinderen! De impact van een scheidingsproces op kinderen is vaak groot. Ook het leven met gescheiden ouders doet een groot beroep op de vitaliteit van kinderen. En elke leeftijd heet weer zijn eigen passende uitingen van verdriet, verwerking en reacties. Om nog maar niet te spreken van verschil in karakter en persoonlijkheid. Mirjam is als speciaal opgeleide kindercoach beschikbaar om je kind te begeleiden waar dat nodig is. Het programma wat wij gebruiken is geschikt van 3-23 jaar omdat het altijd op de leeftijd wordt afgestemd. Het is het “Zandkastelenprogramma” van “De kinderen scheiden mee”.

Het programma van “De kinderen scheiden mee” is in Amerika in veel staten verplicht voor scheidende ouders. Het is een preventief programma van één dagdeel in groepsverband. Het draagt voor kinderen en hun ouders bij aan het voorkomen of verminderen van problemen voortvloeiend uit de scheiding en aan het op gang brengen van de verwerking van de scheiding.

Begrip voor religieuze kwesties

Omdat ik predikant ben geweest en nog steeds actief gelovige ben, is het misschien ten slotte de moeite waard om te weten dat als er religieuze zaken meespelen in het conflict of de scheiding, ik daar erg goed in kan bijstaan. In gelovige kringen is scheiden soms nog steeds een flink taboe, en ik kan veel begrip opbrengen voor de overwegingen die daarbij een rol spelen. Wees ook daarmee hartelijk welkom bij mij!

Het mediationproces

Een mediation begint altijd met een kosteloze en vrijblijvende intake bij mij, een open kennismakingsgesprek. Alles mag daarin besproken worden. Kom gerust met alle vragen die er zijn. Mocht je twijfelen of mediation wel iets voor je is, neem dan ook rustig contact met mij op. Als je helemaal aan het begin van alles staat, en je misschien ook nog niet zeker weet of je wel mediation wilt gaan doen met elkaar, ben je van harte welkom voor een laagdrempelig kennismakingsgesprek.

Ik heet jullie in alle openheid en rust welkom voor zo’n kennismaking, waar geen kosten aan verbonden zijn en wat ook volledig vrijblijvend is. Gewoon eens vertellen wat je zoekt en nodig hebt, wat je voelt en denk, waar je tegenop ziet, wat er allemaal geregeld moet worden. Bij mij krijg je al snel rust en overzicht in jullie proces. En weet je wat je te doen staat samen. Ik geef jullie alle informatie die je nodig hebt om in alle rust de keuze voor mediation te maken. En of ik de mediator ben, waar het mee klikt.

Is het kennismakingsgeprek goed voor je gegaan, dan kun je aangeven dat je officieel de mediation bij mij wilt starten. Dat zou zelfs al aansluitend kunnen zijn. Dan komen we de Mediationovereenkomst overeen, waarin we vastleggen dat ik volgens de beroepsregels van het vak jullie zal begeleiden. Op basis daarvan kunnen we vervolgens subsidie gaan aanvragen voor je mediation, zodat de kosten ook mooi laag kunnen worden gehouden. Vervolgens gaan we vaststellen waarmee we van doen hebben rond je relatievorm, je alimentatie situatie en je vermogen. Welke documenten heb je allemaal precies nodig? Moet er een Ouderschapsplan komen? Een Echtscheidingsconvenant? Of zijn er geen kinderen, maar is er bij voorbeeld een eigen woning?

Als mediator help ik je te inventariseren wat er allemaal moet worden vastgelegd en breng ik overzicht aan. Ik attendeer je op wat er juridisch en fiscaal allemaal aan wetten zijn, waar je rekening mee moet houden. En als er in het proces te sterke emoties zijn om ermee door te gaan, geven die emoties alle voorrang. “Emoties komen van rechts”, is mijn overtuiging. Die kunnen niet genegeerd worden. Maar ik help jullie ook om de ‘zakelijke koers’ niet te verliezen, want er moet natuurlijk wel van alles geregeld worden ook. Sterker nog, het snel inzetten op het overzicht krijgen van je financiële situatie geeft vaak al heel veel emotionele rust. Je weet waar je aan toe bent en wat de keuzemogelijkheden zijn.

Het mediationproces is af zodra jullie alles hebben vastgelegd en ondertekend, zodat – in het geval je gehuwd was of een geregistreerd partnerschap had – de stukken overgedragen kunnen worden aan de advocaat die alles indient bij de rechtbank. Dan start de juridische fase van jullie scheidingsproces. De mediation is daarmee beëindigd.

Overigens mag je bij mij altijd na afloop nog weer aankloppen voor nazorg. Speelt er toch nog weer flinke miscommunicatie? Heb je behoefte aan nog een keer spreken over wat alles met je heeft gedaan en doet? Is er een wijziging in je situatie qua inkomen of woonlast of nieuwe partner? Voel je vrij om hierin opnieuw mij als mediator te raadplegen. Is het twee jaar geleden dat je bij me

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar
5 december 2023

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum

Fantastisch!

Ik ben enorm tevreden. Ontspannen sfeer. Uitstraling van rust. Fijne gesprekken, goede adviezen.
Mariska uit Brakels

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
5 december 2023