Stuur mij een bericht

  • Hidden


Verbindend communiceren

Na mijn studie Facility Management ben ik uiteindelijk 10 jaar bij een grote bank gaan werken, waar ik veel bezig was met bedrijfsfinancieringen en de ondernemer in privé.

Sinds 2017 ben ik mediator, met een sterke focus op het kind in de scheiding. Ik heb me gespecialiseerd in verbindend communiceren en ben sterk ontwikkeld op het gebied van hoogconflictscheidingen. Dat helpt mij om ook bij de meer pittige mediations – die gelukkig de uitzonderingen vormen – mensen te helpen de constructieve omgang weer met elkaar te vinden.

Kinderen uit de knel

Omdat de plek van het kind in een scheidingsproces enorm van belang is, heb ik me gespecialiseerd als groepstherapeut “Kinderen uit de Knel”. Daarmee wordt onnodige schade aan kinderen voorkomen en kunnen ze ondersteund worden om hun eigen weg te vinden in het ingewikkelde pad van leven met gescheiden ouders.

Kracht van levenservaring

De inspiratie om als scheidingsmediator te werken haal ik uit mijn eigen jeugd. Ik ging door diepe dalen, waaronder de scheiding van mijn ouders en de zelfgekozen dood van mijn vader. Dit deed natuurlijk heel veel met mij en heeft mij diep geraakt. Het was een turbulent proces met veel onzekerheden. Pas later heb ik het nodige moeten doen om dit allemaal een plek te geven. Toen ontdekte ik ook welke kracht er verscholen zit voor mij in deze levenservaring. En ook hoe ik hiermee het verschil kan maken voor anderen. Deze levensbagage neem ik mee in wie ik ben en in mijn begeleiding.

Richtingaanwijzer in onzekere situaties

Heftige gebeurtenissen en conflicten zijn eigenlijk vragen naar verandering, en tegelijkertijd een blijk van verbondenheid. Vandaaruit heb ik mijn eigen vernieuwende en onconventionele aanpak ontwikkeld, waarbij ik emoties laat uiten en tegelijk hanteerbaar maak. Op deze manier begeleid ik je bij het maken van krachtige afspraken die in de toekomst ook stand blijven houden. Met zachte kracht breng ik je in beweging zodat duidelijk wordt waar het nu écht om gaat, want dat is soms door alle discussie en meningsverschil niet eens meer zo duidelijk. Mijn cliënten zijn vaak verrast over de impact die mijn sessies, waarin ik borg sta voor verbinding, veiligheid en vertrouwen. Ik ben eigenlijk een soort richtingaanwijzer in onzekere situaties.

Vakkennis bijhouden

Ik ben mij continu aan het bijscholen op de meer zakelijke terreinen op het gebied van financiën, fiscaliteit en pensioenwetgeving. Er moeten natuurlijk duidelijke afspraken worden gemaakt op al deze terreinen; over het verdelen van de spullen, het vermogen en over de verdeling van alle te maken kosten voor het levensonderhoud van kinderen en soms elkaar (alimentatie).

Het mediationproces

Mocht je twijfelen of mediation iets voor je is, neem dan rustig contact met mij op. Als je helemaal aan het begin van alles staat, en je misschien ook nog niet zeker weet of je wel mediation wilt gaan doen met elkaar, ben je van harte welkom voor een laagdrempelig kennismakingsgesprek. Ik heet jullie in alle openheid en rust welkom voor zo’n kennismaking, waar geen kosten aan verbonden zijn en wat ook volledig vrijblijvend is. Gewoon eens vertellen wat je zoekt en nodig hebt, wat je voelt en denk, waar je tegenop ziet, wat er allemaal geregeld moet worden. Bij mij krijg je al snel rust en overzicht in jullie proces. En weet je wat je te doen staat samen. Ik geef jullie alle informatie die je nodig heb om in alle rust de keuze voor mediation te maken. En of ik de mediator ben, waar het mee klikt.

Is het kennismakingsgeprek goed voor je gegaan, dan kun je aangeven dat je officieel de mediation bij mij wilt starten. Dan komen we de Mediationovereenkomst overeen, waarin we vastleggen dat ik volgens de beroepsregels van het vak jullie zal begeleiden. Op basis daarvan kunnen we vervolgens subsidie gaan aanvragen voor je mediation, zodat de kosten ook mooi laag kunnen worden gehouden. Vervolgens gaan we vaststellen waarmee we van doen hebben rond je relatievorm, je alimentatie situatie en je vermogen. Welke documenten heb je allemaal precies nodig? Moet er een Ouderschapsplan komen? Een Echtscheidingsconvenant? Of zijn er geen kinderen, maar is er bij voorbeeld een eigen woning?

Als mediator help ik je te inventariseren wat er allemaal moet worden vastgelegd en breng ik overzicht aan. Ik attendeer je op wat er juridisch en fiscaal allemaal aan wetten zijn, waar je rekening mee moet houden. En als er in het proces te sterke emoties zijn om ermee door te gaan, geven die emoties alle voorrang. “Emoties komen van rechts”, is mijn overtuiging. Die kunnen niet genegeerd worden. Maar ik help jullie ook om de ‘zakelijke koers’ niet te verliezen, want er moet natuurlijk wel van alles geregeld worden ook.

Het mediationproces is af zodra jullie alles hebben vastgelegd en ondertekend, zodat – in het geval je gehuwd was of een geregistreerd partnerschap had – de stukken overgedragen kunnen worden aan de advocaat die alles indient bij de rechtbank. Dan start de juridische fase van jullie scheidingsproces. De mediation is daarmee beëindigd.

Overigens mag je bij mij altijd na afloop nog weer bij me aankloppen voor nazorg. Speelt er toch nog weer flinke miscommunicatie? Heb je behoefte aan nog een keer spreken over wat alles met je heeft gedaan en doet? Is er een wijziging in je situatie qua inkomen of woonlast of nieuwe partner? Voel je vrij om hierin opnieuw mij als mediator te raadplegen. Is het twee jaar geleden dat je bij me was? Dan kunnen we zelfs opnieuw subsidie aanvragen voor je.

Wat anderen over ons zeggen

Daar zijn we trots op

en fijn duidelijk contact.

Mijn ervaring met Annette,was zeer postief,erg betrokken fijn om mee te praten,dacht goed mee. En heeft ons/mijn heel goed geholpen,in de gehele afhandeling van de medeation.
D H Kloes uit alkmaar
5 december 2023

Ivette is een professionele, maar ontzettend vriendelijk ondersteuner in een lastige periode.

Ivette heeft met ons heel prettig alle stappen doorlopen om een goed plan en convenant op te stellen waar wij beide ons in kunnen vinden. Ivette is erg professional, maar ook een lief persoon. Er was genoeg ruimte om ook even stil te staan bij persoonlijke momenten. Ondanks de niet leuke situatie, heb ik Ivette het hulp als zeer prettig ervaren.
Natascha uit Emmercompascuum

Uitmuntende hulp

Dank u wel dat u onze mediator wilde zijn. U heeft ons stap voor stap uitstekend begeleid, met oprechte interesse en verstand van zaken. Groeten, Ulrike.
Ulrike uit Hoensbroek

Fantastisch!

Ik ben enorm tevreden. Ontspannen sfeer. Uitstraling van rust. Fijne gesprekken, goede adviezen.
Mariska uit Brakels

Helpend

Esther gaf op een prettige manier informatie, advies en sturing in het samen afspraken maken over de scheiding. Mede met dank aan haar hebben we alle afspraken volledig en weloverwogen kunnen maken zonder onderwerpen over het hoofd te zien waar we zelf niet over na gedacht zouden hebben. Mediation kost even wat maar ik vond het de inverstering waard.
Madelief uit Beverwijk

Uitstekende service

Snel, vriendelijk en duidelijk. Zeker aan te bevelen!

Charissa – Deventer
5 december 2023